După anunțul publicat de Ștefan Bănică Jr., prin care artistul își anunța refuzul de a participa la concertul organizat duminică, la Chișinău, de către o companie de telefonie mobilă, în această seară și Loredana Groza a anunțat că își contramandează participarea la concertul de duminică, planificat la Orhei. Motivul îl vedeți mai jos.

„Dragii mei moldoveni,

Și eu sunt moldoveancă de-a voastră, vă iubesc și vă respect. Din păcate, nu pot cânta pentru voi duminica aceasta la Orhei, unde fusesem invitată la un concert în aer liber. Știu că sunt momente dificile pentru voi, însă nu îmi doresc ca muzica și spectacolul meu să devină un subiect de controversă politică. Vă promit, însă, că o să mă întorc la voi cu multă bucurie într-o zi mai liniștită și sper să mă primiți cu aceeași căldură și dragoste cu care m-ați întâmpinat de fiecare dată”, a comunicat Loredana, înrtr-un mesaj publicat pe o rețea socială.

Câteva ore mai devreme, și Ștefan Bănică Jr. publica un anunț similar, însă despre concertul de la Chișinău:

„Mesaj pentru prietenii din Chișinău:

Ne face mare placere, de fiecare dată, să cântăm la Chișinău pentru absolut toată lumea, dar pe data de 6 septembrie nu vom cânta la Moldexpo. Motivul e unul foarte clar: eu și trupa mea, prin concertele noastre, promovăm doar muzica. Nu-mi doresc să apar într-un context care poate fi considerat controversat, ținând cont de faptul că la Chișinău, pe data de 6 septembrie, vor avea loc două evenimente publice în același timp: un spectacol în aer liber și o manifestație de protest. Nu-mi doresc, ca artist, să fiu pus în situația de a fi aplaudat de unii și huiduit de alții, iar asta pe fondul unor divergențe social-politice.”

Cătălin Josan s-a arătat mândru de deciziile colegilor săi:

„Eu voi fi duminică la 12.00 în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și nu la mascarada de la MoldExpo. Respect și mulțumesc lui Ștefan Bănică, Loredana Groza, dar și multor altor artiști care știu că au refuzat să facă jocul oligarhilor. Bombardați-i cu mesaje și pe restul artiștilor, că poate nu-și dau seama că își semnează astfel sentința. CURAJ! Eu Nu Tac – Tu?”, a spus acesta.

Mulți internauți insistă ca și celelalte vedete invitate la concertul de duminică, în PMAN, să-și contramandeze decizia. La concertul au fost invitați să evolueze Dan Bălan, Alexandra Stan, Vera Brejneva, Dima Bilan, Filip Kirkorov, plus alte vedete autohtone. O oră mai târziu după începerea concertului open-air, în PMAN urmează să aibă loc mitingul Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: