După o perioadă încărcată de concerte şi filmări zilnice pentru noua sa emisiune, artista şi-a rezervat câteva zile de relaxare pe care a ales să le petreacă în superba metropolă a Emiratelor Arabe.

De această dată, solista a ales să descopere noile atracţii ale oraşului, aflat în dezvoltare continuă. “Dubai este un oraş splendid şi mereu surprinzător. Se dezvoltă continuu, acolo se constuieşte constant. Când crezi că ai văzut tot, te uimeşte din nou, de la an la an, cu noi şi noi atracţii. Dubai nu înseamnă doar plajă şi shopping în mall. De data aceasta am ales să vizităm noi atracţii, perfecte pentru familie. Am zburat ca de obicei cu flydubai şi, după nici cinci ore de zbor relaxant, am ajuns în Dubai, de la -2 grade cât erau la plecare, la 27 de grade. Clima este perfectă în această perioadă. Am ales să ne cazăm în noua zonă a oraşului, Dubai Creek, la unul din cele mai spectaculoase hoteluri pe care le-am văzut vreodată, Palazzo Versace, deţinut de celebra casă Versace.

Timp de cinci zile am avut timp şi de relaxare, dar şi de distracţie. Am urcat în Dubai Frame, rama aurită înaltă de peste 150 de metri, care desparte oraşul vechi de cel nou. Sus, pe muchia superioară a ramei se află un muzeu impresionant, poţi admira ambele părţi ale oraşului şi poţi merge pe o podea de sticlă la o înăţime ameţitoare. În altă zi am mers la Green Planet, o grădină botanică uriaşă, un habitat exotic construit în mijlocul deşertului, unde poţi admira zeci de specii de plante şi unde te plimbi printre fluturi şi păsări exotice. Apoi, ne-am rezervat o întreagă după-amiază pentru a o petrece în noile parcuri de distracţii tematice de lângă Dubai – Legoland, Motiongate şi Bollywood Park.

Penultima zi am rezervat-o pentru un superb safari în deşert. Am mers cu o maşină de teren decapotabilă, din anii 50, pe dunele de nisip, am admirat apusul de soare şi am luat cina tradiţională în mijlocul deşertului. Ultima zi am rezervat-o pentru shopping în Souk-ul tradiţional şi în imensul Dubai Mall. Totul a fost superb, de la cazarea wow de la Palazzo Versace până la toate aceste noi atracţii. Aşa cum spuneam, în Dubai se construieşte atât de mult şi de repede, se extinde atât de repede, încât poţi reveni oricând pentru a fi din nou uimit de ce vezi acolo. Poţi merge înclusiv în timpul verii pentru că, deşi este foarte cald, sunt foarte multe atracţii indoor unde te poţi distra toată ziua”, povesteşte Loredana.

Loredana şi Elena s-au aventurat în primul safari din viaţa lor, pe dunele din nisip din deşertul Empty Quarter, situat la doar o oră de mers cu maşina din Dubai. Artista a apelat la compania Platinum Heritage pentru ca experienţa să fie una cu totul specială şi a avut la dispoziţie o maşină vintage Land Rover decapotabilă, din anii’ 60, similară cu cele folosite în filmele Indiana Jones.

SURSA