Concursul MăiestrIA capătă amploare, fiind promovat deja și peste Prut de către două tinere care s-au alăturat acestui proiect, lucru care îl valorifică și mai mult

Lucrurile devin tot mai clare, în cadrul expoziției-concurs se evidențiază diferența dintre o ie de artizanat și una autentică. De data aceasta au fost mai puține lucrări trimise care să fie departe de cămașa tradițională. Alegerea a  fost făcută reieșind din tehnica utilizată, culorile selectate, precum și amplasarea ornamentelor, informează moldeco.md.

După multe și nespus de dificile selecții, în competiția concursului MăiestrIA de anul acesta au intrat 22 de participante, printre care cele mai multe din Chișinău, apoi Răzeni, Ialoveni, Strășeni, Fălești, București și Piatra Neamț.
Iată care sunt ele, în ordine alfabetică:

Agachi Irina
Albot Alexandra
Antohi Silvia
Bivol Ana
Buzu Renata
Calancea Lilia
Ciurlea Violeta
Condrea Svetlana
Culibaba Christina
Dan Cristina
Larii Cristina
Leahu Olesea
Lepădatu Parascovia
Li Oxana
Miron Natalia
Nastasiu Ecaterina
Negru Ecaterina
Nepotu Iulia
Nicolaescu Natalia
Stavinschi-Heiu Ina
Voinea Daniela
Voloc Dina

Expoziția-concurs MăeistrIA se va deschide pentru oricine este interesat să vadă și să aprecieze cămășile cusute manual în ultimii 2 ani de aceste iscusite creatoare, joi, 5 aprilie 2018, la salonul MOLDECO pe bd. Moscova 14/1. Intrarea este gratis.

Lucrările din concurs vor fi jurizate de cinci profesioniști, care vor desemna primele trei locuri: Andreea Diana Tănăsescu – fondatoarea comunității La Blouse Romaine, Valentina Vidrașcu și Oxana Munteanu – designeri vestimentari, Lucia Berdos – femeie de afaceri și Vasile Botnaru – jurnalist, directorul biroului Chișinău Radio Europa Liberă.

Vizitatorii expoziției vor putea selecta lucrarea preferată, care va primi titlul de Simpatia Publicului, prin vot direct, pe tot parcursul evenimentului.

Reamintim care sunt premiile oferite pentru câștigători:

Locul I – premiu bănesc oferit de salonul MOLDECO și Asociația Klumea în sumă de 4000 lei și posibilitatea de a vizita două din cele mai valoroase muzee etnografice din România

Locul II – premiu bănesc în sumă de 3000 lei

Locul III– premiu bănesc în sumă de 2000 lei

Simpatia Publicului – premiu bănesc în sumă de 1000 lei

Oaspetele de onoare al expoziției va fi Ioana Corduneanu, fondatoarea comunității Semne Cusute în acțiune care cuprinde peste 25 000 de membri din toate colțurile lumii, în special femei care studiază și cos ie. Lucrările cele mai deosebite din expoziție vor fi premiate de Ioana Corduneanu cu materiale pentru cusut ie din magazinul online www.semnecusute.ro

Citește și: Cea de-a doua ediție a expoziție MăiestrIA va avea loc pe 5 aprilie! Tu poți alege cea mai frumoasă lucrare

De asemenea, partener al evenimentului este Comunitatea Moldava din Elvetia, care sponsorizează premiile pentru fiecare participantă,

Expoziția- concurs MăiestrIA va fi deschisă până pe data de 21 aprilie 2018, pe adresa salonului MOLDECO – bd. Moscova 14/1.