Lista celor 12 erori nu se încheie aici, așă că topul nostru continuă cu partea a II-a a subiectului. Pe următoarele locuri se plasează cele mai grave gafe, și anume alegerea și asortarea accesoriilor. La acest capitol, marea majoritate a femeilor se lasă prinse fără voia lor (dar și mai des, cu) în capcanele kitsch-ului. 7. Bijuteriile au menirea de a „condimenta” și de a accentua frumusețea femeii. Totuși, acestea nu pot fi purtate oricum, oricât și oriunde. Pe cât de frumoase, pe atât și de perfide, bijuteriile din metale prețioase au capacitatea de a pedepsi lipsa de măsură a purtătorului, făcându-l să arate ca o coțofană.

Unde? Ține cont de regula principală: bijuteriile se aleg în funcție de locația unde vor fi purtate și se asortează la stilul vestimentar corespunzător. Accesoriile decorate cu cristale sau aplicații tip Swarovski sunt „predestinate” stilului elegant, așa că poartă-le la evenimente speciale sau festive și sub nicio formă în oraș la cumpărături. Regula se extinde inclusiv asupra clamelor și agrafelor de păr!

 

Cum? Fără lăcomie. Odată ce ai optat pentru un inel, nu mai pune pe aceeași mână alte accesorii, cum ar fi ceasul sau brățara – sunt de prisos. La fel, dacă ai ales să porți un lănțișor la gât, atunci renunță la cercei, sau dimensiunea acestora trebuie să fie redusă la minim (cercei-țintă). Ochiul uman este atras de tot ce e colorat sau sclipitor, așă că în ansamblul tău vestimentar trebuie să existe un singur accent, iar restul să completeze ținuta, trecând pe planul doi. În caz contrar, vei arată ca un pom de Crăciun.

Cât? Bijuteriile trebuie combinate în funcție de tipul și culoarea metalului din care sun realizate. Sub nicio formă nu purta în același timp două tonuri diferite, cum ar fi aur galben și roșu, sau argint și aur.

O altă greșeală destul de gravă, comisă atât de tânăra generație, cât și de femeile mai în vârstă, este numărul nesăbuit de inele pe aceeași mână. Doar vechea tradiție indiană prevede ca femeia să poarte toate bijuteriile pe care le deține, pentru a arăta rangul social al familiei – ceea ce nu e valabil și pentru cultura noastră. 

Dacă ai în colecția ta de bijuterii 5 inele, nu le plasa pe toate pe aceeași mână, ci poartă în fiecare zi câte unul, potrivindu-l la ținuta vestimentară. Astfel, vei face senzație la apariție, purtând în fiecare zi câte un inel nou. Același lucru se referă la numărul de cercei în ureche, așă că nu exagera. Nu uita că simplitatea dă originalitate lucrurilor.

8. La acest punct vom discuta din nou despre accesorii, și anume despre centuri. Cu ajutorul unei centuri poți crea o mulțime de minuni, cum ar fi efectul optic de alungire sau de subțiere a siluetei. De aceea, acordă-ți o clipă pentru a alege și a folosi corect centura.

La alegerea unei curele sau centuri, multe fete optează pentru tot ce poartă inscripția unor nume mari în lumea modei – de obicei, Gucci, Versace, Armani și alți italieni sunt victimele preferate. Or, anume aici este punctul critic.

Luând în considerație prețurile exagerat de mari ale originalelor (și faptul că în Moldova nu există distribuitori autorizați), mulți apelează la fake-uri. Pentru necunoscători, „fake” înseamnă fals, contrafăcut, copiat după ceva. Odată ce nu-i original, înseamnă că automat scade din valoare, iar uneori cedează și aspectul produsului, datorită materialelor ieftine și de calitate proastă.

Același lucru se referă la gențile cu monogramă Louis Vuitton, ceasurile și ochelarii Dolce&Gabbana sau Yves Saint-Laurent și orice piesă cu imprimeu clasic în carouri Burberry.

 

Nu contează brand-ul, contează în primul rând calitatea produsului și aspectul estetic al acestuia. De aceea, renunță la cataramele kitsch, foarte voluminoase, imprimate cu logo-ul brandului sau decorate cu pietre și alte detalii.

Acum, odată aleasă o centură bună, mai trebuie și s-o porți corect. Nu e rar să vezi multe femei sugrumându-și mijlocul sau șoldurile cu o centură strânsă la maxim, în speranța de a căpăta acea siluetă de clepsidră. Însă aceasta nu face decât să le deformeze constituția corpului, creând colăcei inestetici în jurul centurii.

Cureaua trebuie strânsă corect, exact cât cuprinde talia sau bazinul, nici mai mult, nici mai puțin. Puteți renunța la curea doar în cazul în care tricoul are lungimea necesară ca să acopere zona beteliei pantalonului.

9. Tendințele modei sunt mereu în continuă mișcare și vor fi schimbate odată cu fiecare sezon. Dar asta nu înseamnă că trebuie să pui pe tine tot ce apare la orizontul modei, pentru că te vei transforma într-o victimă a shopping-ului.

În primul rând, alege doar acele piese vestimentare și culori care te caracterizează și te avantejează, indiferent de tendințele anului. Dacă toată lumea poartă verde, vitrinele magazinelor sunt doldora de rochii și bluze verzi, iar ție nu-ți vine la față, nu insista. Ca să fii în trend e suficient să adaugi câteva accente caracteristice capriciilor modei din perioada cuvenită (o eșarfă, o poșetă plic).

 

Fii mai creativă și nu-ți fie frică să experimentezi, să-ți expui propria personalitate. Nu uita că omul crează moda, așă că și tu poți influența cursul acesteia. Totuși, dacă nu ești sigură că ai destulă experiență, mai trage cu ochiul la reviste de modă sau caută mai multă informație pe site-urile și blogurile de modă.

10. Machiajul. În goana după perfecțiune, unele femei își pierd capul executând mai mult sau mai puțin conștient zeci de erori. Una din ele ar fi pensatul exagerat al sprâncenelor. Sprâncenele trebuie să aibă grosimea potrivită tipului tău de față, chiar dacă sunt în vogă sprâncenele foarte subțiri și arcuite. Dacă deja ai dat-o în bară, atunci lasă să crească firele câte un rând. Știu că ele nu cresc toate odată, dar ai puțină răbdare și în scurt timp densitatea acestora va reveni la normal. Sau apelează la un specialist care îți poate oferi consultația necesară.

Niciodată nu fă contur cu creionul și nu te ruja peste forma buzelor. Este un mit nefondat faptul că ți-ar putea mări vizual buzele. Gura are forma ei dictată de natură, iar astfel nu faci nimic altceva decât să te desenezi aiurea.

 

Pentru zilele obișnuite, păstrați un aspect cât mai natural, renunțând la fardul exagerat de ochi. Aveți grijă doar ca tenul să fie curat și împrospătat. Pentru a vă accentua privirea, folosiți un creion sau un accent finuț de fard pe pleoapă. Fardul de obraz se aplică în funcție de tipul feței, pentru a crea efecte de alungire sau, dimpotrivă, de rotunjire, de aceea procedura de aplicare trebuie executată corect.

Alegerea fondului de ten prezintă cele mai mari riscuri și îți poate strica lejer look-ul. Ai grijă ca nuanța fondului de ten să se potrivească exact la culoarea pielii tale. Fiți foarte precaute la zona de aplicare, întrucât întâlnim foarte des femei care au fața mai întunecată decât gâtul. Iar dacă vara vă bronzați ușor, veți avea nevoie de 2 fonduri de ten. Altfel, există șansa de a arăta ca după un machiaj kabuki.

Rujurile întunecate și conturul de buze te poate îmbătrâni. De obicei, conturul buzelor îl fac femeile trecute de 40 de ani, când culoarea naturală a buzelor se pierde în timp. Pentru un aspect mai proaspăt și buze mai voluptoase, alegeți luciul de buze sau rujurile semitransparente.

11. Mâinile sunt cartea de vizită a femeii. Alături de bijuteriile pe care le porți, manichiura trebuie să fie permanent îngrijită. Dacă ai unghii false, atunci fii responsabilă să le faci corecția la timp, pentru a evita aspectul kitsch. Totuși, se recomandă aspectul apropiat de cel al unghiilor naturale și evitarea elementelor din regnul animal sau vegetal (forma ascuțită ca la gheare, aplicații de flori și frunze). Temperează-i imaginația manichiuristei – arta trebuie să rămână pe pereți, nu pe unghii!

Însă odată ce ai apelat la un decor facturat, foarte expresiv sau în câteva nuanțe, atunci renunță la orice podoabe pe mâini. Lungimea, forma unghiilor, culoarea – toate trebuie să corespundă ținutei vestimentare și postului de muncă pe care îl deții. Manichiura neutră e întotdeauna o soluție onorabilă (vezi exemplul Angelinei de mai sus).

12. Ultimul punct în topul gafelor, dar nu și cel din urmă, este alegerea coafurii potrivite. Ca și în cazurile de mai sus, forma, culoarea și lungimea podoapei capilare poate crea minuni dacă e aleasă corect.

Femeile pentru care fruntea prezintă o zonă problematică (afectată de acnee sau cu o formă teșită) pot camufla acestă zonă cu ajutorul bretonului. Ai grijă să-i spui stilistului ce efect îți dorești, iar dacă vrei să te asiguri, caută mai multe informații pe internet la tema „alege frizura in functie de forma fetei”.

O greșeală frecventă a multor femei constă în faptul că din milă față de lungimea părului, îl poartă despicat la capete. Sau alteori, din lipsă de timp, nu mai reușesc să reînnoiască culoarea la rădacină. Asemenea detalii au „darul” de a îmbătrâni și de a crea un aspect neglijent, chiar dacă părul este spălat la timp. Firele trebuie să arate sănătos și îngrijit și nu există niciun fel de scuză, îndeosebi dacă ai părul vopsit. Noblesse oblige!

Așadar, tineți cont de regula celor 12 puncte și evitați cu grație capcanele marilor erori care pot strica imaginea unei femei.

Distribuie articolul: