Astăzi este ultima zi pentru depunerea dosarelor de participare la selecţia naţională Eurovision 2017. Ca de obicei, majoritatea artiștilor s-au înscris pe ultima sută de metri. Deja sunt 16 doritori care visează să reprezinte Republica Moldova la ESC 2017, în Ucraina. Cu câteva zile în urmă erau îregistrați doar șase participanți.

Cei care nu au reușit până acum să se înscrie în concurs pot depune dosarele la sediul postului de televiziune Moldova1 sau prin poşta electronică la adresa eurovision@trm.md. Amintim că regulamentul din acest an a fost modificat, urmează să fie organizată doar o semifinală unde vor accede 14 concurenți, iar în finală vor trece doar opt piese. Totodată, vom putea vota doar o singură dată un concurent.

Lista interpreților înscriși în concurs până la această oră:

 1. Che-MD – „Făurit în Moldova”
 2. Serj Coston and Sergey Beloff – „I’ve been searching”
 3. Formaţia Ion Krasnopolski – „Invitaţie la nunta moldovenească”
 4. Boris Covali – „Călător”
 5. Valentina Nejel şi Sergiu Pungă – „Ne-a fost iubirea un joc”
 6. Tudor Bumbac – „Într-o zi de iarnă”
 7. SunStroke Project – „Hey Mamma”
 8. Sasha Letty – „I belive”
 9. THE ONE – „Dance”
 10. Roşu Olea – „Mama”
 11. Max Fall – „If I Could”
 12. Russu Emilia – „If only you”
 13. Denny Feyton – „Met by chance”
 14. Cerkoo & Rodica Olişevschi – „It’s not fair”
 15. Sasha Bognibov – „Stop the Liars”
 16. Sandy C – „A Beautiful World”

Câştigătorul selecției naţionale a Eurovisionului ne va reprezenta ţara la cea de-a 62-a ediţie a concursului, la Kiev. Concurentul din partea Moldovei nu va accede direct în marea finală, urmând să participe la una dintre cele două semifinale, programate pe 9 sau 11 mai. Finala va avea loc în data de 13 mai, iar reprezentantul Moldovei va suporta toate cheltuielile de participare.

Citește și: O moldoveancă de 10 ani, pe locul secund la concursul internațional Eurokids Winter 2017

Citește și: „Îl vrem pe Carla’s Dreams la Eurovision”! După prestația de la Moscova, Anatol Durbală a propus trupa la concursul european de muzică

Sursa/Foto: trm.md