Dragostea lor atinge cosmosul și se întoarce înapoi, pe pământ, pentru a se întruchipa în fiica lor – Amelie. Lilia Ojovan și Călin Roșca sunt o familie care nu seamănă pe departe cu una tipică de vedete de la noi: ei fac ture în a petrece timpul cu fetița lor, iubesc necondiționat și își trăiesc prezentul cu toată intensitatea emoțiilor. Cine e șeful în familia Roșca-Ojovan, care dintre „scorpioni” se aprinde mai repede și câți copii, totuși, își doresc aflăm chiar de la ei în interviul de mai jos.

Cum a început povestea voastră de dragoste?

Lilu: El a fost cel care a pornit totul după un adevărat „plan Barbarossa”. În prima vacanţă corporativă la munte, cu echipa MuzTV, a făcut ce a făcut şi pe unde eram eu… acolo şi el. Dacă eu urcam pe sanie şi el mă însoţea, dacă eu voiam să încerc snowbordul şi el se aventura cu mine. Încerca să îmi arate ce înseamnă afecţiunea şi sprijinul bărbătesc.

Călin: A început simplu. Doi copii de vreo 19-20 de ani, în care jucau hormonii o sârbă ca la nuntă, se plăceau dar tăceau.

 Lilu si Călin Rosca

Cine a venit cu inițiativa, cine a făcut primul pas? Dar al doilea?

Lilu: El a fost cel care m-a cucerit şi m-a luat din casa celui care mă făcea să plâng zilnic de nefericire. El m-a învăţat cum se iubeşte, cum se dăruieşte şi cum să fericeşte. Îi sunt foarte recunocătoare pentru tot.

Călin: După care a început războiul pentru atenţia ei şi lupta pentru inima domniţei în cauză.  Drumul a fost lung, dar a meritat. Cam vreo două luni a durat fugăreala mea după ’coniţa Lilia.

 Lilu si Calin Rosca

Cum vă pare relația voastră acum, la ani distanță? De ce momente vă amintiți cu drag?

Lilu: Ne uităm deasupra dormitorului nostru la o poză mare, înrămată din primul an al relaţiei noastre şi ne uimim ce copiii eram. Ne amintim prin câte am trecut împreună, cum am învăţat să păstrăm relaţia noastră în pofida tuturor impedimentelor. Nu stăm să ne amintim momentele din trecut, încercăm să trăim prezentul, el e de fapt tot ce avem.

Călin: O relaţie sănătoasă în care doi scorpioni se fugăresc unul după celălalt, dar care mereu se aşteaptă unul pe altul. Momente… toate „momentele”!

 Lilu si Calin Rosca

Cum se împart rolurile în cuplul vostru? De fapt, există roluri într-un cuplu?

Lilu: În familia noastră totul se face pe ture. Nu avem dădacă, deci fiecare are timp berechet să stea cu fata. Pe rând facem curăţenie în casă. Sunt foarte recunoscătoare că am un bărbat care ştie să aprecieze pe bune o femeie care i-a adus pe lume un copil. De fapt, în familie nu trebuie să existe roluri – trebuie să fie iubire, respect şi libertate.

Călin: Da, există roluri în cuplu. Cred că e clar cine are rol principal (zâmbește).

 Lilu si calin Rosca

Cine se aprinde mai tare la o ceartă? Cine cedează primul? Cum are loc împăcarea?

Lilu si Calin RoscaLilu: Suntem ambii scorpioni, şi foarte emotivi. Suntem conştienţi că trebuie să ne eliberăm bagajele emoţionale. Nu adunăm în noi, ca ulterior să nu explodăm şi să dăunăm mai mult relaţiei noastre. Fiecare ştie cum să tempereze ieşirile celuilalt. Aceste răbufniri sunt necesare, dacă ele lipsesc înseamcă că în acel cuplu există doar indiferenţă, iar asta  nu însemană decât o imagine falsă a doi oameni care vor să pară fericiţi.

Călin: Eu mă aprind mai repede… nu doar la o ceartă… şi la o „împăcare” tot!

Cum sau ce a schimbat căsătoria în viața voatră de cuplu?

Lilu: Cu o siguranţa că în orice porneşte unul, îl va urma celăllat. Noi tot timpul spunem că suntem o echipă – asta s-a schimbat.

Călin: Încă 4 copii ar schimba totul, 3 poate nu ar schimba, dar încă 4 sigur!

Cum vă imaginați perechea voatră peste vreo 10 ani?

Lilu: Cu o masă mare într-o curte verde. Trei copii jucându-se cu un câine drăgălaş, mulţi prieteni în jurul mesei şi noi doi fericiţi.

Lilu si calin RoscaCălin: Peste zece ani… în 2025… dacă e să credem filmele SF, în cosmos!

Blitz Interviu:

Cină romantică sau prânz pe deal? Prânz pe deal.

Călătorie în doi sau un week-end fără televizor și alte responsabilități? Călătorie în doi.

Cadouri și flori sau timp petrecut împreună? Timp petrecut împreună.

Complimente sau laude publice? Mângâieri sincere (Lilu). Complimente (Călin).

La ai mei sau La ai tăi? Câte un weekend la ai noştri.

Verde-n față sau Te mint frumos? Verde aprins în faţă.

Cu capu-n nori sau cu Fluturi în stomac? Cu picioarele pe pământ.

 

PS: Ambii au răspuns exact la fel!

Foto: Ellene Mocrii