În data de 18 mai, Lilu (Lilia Ojovan) – prezentatoarea Jurnal TV și Călin Roșca vor deveni soț și soție. În pofida tradiției răspândite printre vedete de a-și păstra numele de fată, Lilu, însă, după nuntă, va deveni doamna Lilia Roșca. Aflați cum va arăta rochia miresei, dar și câți bani din buzunar a scos Lilu pentru ea? La fel, în interviul de mai jos, aflați ce culoare năstrușnică va avea papionul mirelui și de ce cuplul a ales să facă nunta în mijlocul naturii? Ai intuit că iubitul tău, Călin, vrea să te ceară în căsătorie în vacanța voastră de la munte. Într-un interviu ai declarat că l-ai preîntâmpinat să nu o facă, de ce?
I-am aflat eu planurile. La munte, în Bucaveli, a început povestea noastră de dragoste și el și-a dorit ca tot acolo să se întâmple și alt eveniment frumos din viața noastră. Iar eu dacă sunt femeie cu intuiție bună și căreia nu-i stă gura-n loc, i-am stricat toate planurile. Totuși, el nu a renunțat la idee și a ascuns inelul printre pungi, numai ca eu să nu-l găsesc.

Mă bucur că s-a întâmplat asta, chiar dacă știam ce urmează. Oricum, a fost foarte frumos, pentru că e un moment unic din viața fiecărei femei.

 

Ambii aveți un orar încărcat, când vă faceți timp pentru pregătirile de nuntă?
Seara când ajunge Călinaș acasă, ne așezăm la balcon, cu carnețelul în mână și încep iar socotelile: invitații, aranjarea la masă, rochie, costum, decorațiuni. Eu mă bucur, de fapt, că sunt însărcinată și fac nunta pentru că, altfel, era să fiu mult mai stresată. Era să mă enervez, să plâng. Acum mă gândesc: fie ce o fi! Nunta e pentru o singură zi , pe când un copil e pentru o viață și nu vreau pentru o nimică toată, cum e nunta, să mă stresez. Până la urmă, asta înseamnă nunta: rămâi cu fotografii frumoase și gata.
Noi suntem foarte ok la capitolul înțelegere, pentru că el mi-a spus: „va fi nunta cum vrei tu!”. Călin asta și încearcă să facă, să organizeze totul așa cum vreau eu.


Veți avea o nuntă mare? Câți invitați vor fi?

Inițial, am vrut să facem nunta în curtea casei, doar cu vreo 50 de persoane, dar nu a fost să fie. Adăugând în listă tot câte cinci și apoi iarăși câte cinci, am ajuns la o listă de 100 de persoane. Oricum, cred că sunt multe, dar nu putem să o facem mai mică, fiecare din acești oameni vrea să fie la nunta noastră.
Totuși, nu facem nunta pentru ochii lumii, vreau oamenii să vină să se distreze, să se simtă bine, să facem fotografii și să fie părinții mulțumiți că m-au văzut și pe mine mireasă.

  

Cum vei fi îmbrăcată în ziua cea mare? Cum va fi rochia de mireasă?
Rochia de nuntă o cos la comandă. Evident, nu o să-mi iau una cu corset ca să-mi strâng burtica. Va fi o rochie foarte simplă, din batist și cu aplicații din broderie. Rochia va fi cusută de stilista si designerul Dana Lucovețchi. O să iasă frumos. Va fi foarte ușoară, aș putea să o îmbrac și la un picnic, nu neapărat doar la nuntă. Nu vreau rochia de mireasă să fie pentru o singură zi. Înțeleg că ăsta de fapt e rostul ei, dar, până la urmă, investești în ea. Nu înțeleg fetele care dau 500 sau o mie de euro pe o rochie de mireasă, pe care o porți o singură dată. Rochia mea de mireasă, în total, abia dacă va ajunge la trei mii de lei.

Și Călin ce va purta în ziua nunții?
Pe Călinaș îl tachinez să fie îmbrăcat în albastru și cu papion roz sau bordo, pentru că tema nunții vor fi bujorii de toate culorile. Dar eu știu că nu vor rezista foarte mult nici papionul, nici sacoul. El la mine e mereu în mișcare și dacă ajungem la sfârșit de nuntă în maiou, va fi încă foarte bine.

 

Unde o să jucați nunta, dacă tot a eșuat varianta cu ograda?
Nunta o vom juca într-un restaurant din Codri – un local foarte drăguț. Acolo e o poiană mare, unde o să facem și înregistrarea civilă. Localul e unul foarte larg, cu geamuri larg deschise, din care se vede pădurea. Vreau și în această zi importantă să fiu aproape de natură. Va fi o nuntă cu ceva tradiții: masa mare, dezbrăcatul miresei, dar fără legare de prosoape și plapume.

Se vor găsi guri rele care o să spună că te căsătorești pentru că ești gravidă. Ce ai să le spui lor?
Așa mi-e indiferent de gurile rele… Când eram încă în liceu și mă îmbrăcam un pic mai ciudat, maică-mea îmi zicea că mă vorbește satul. Încă de atunci îi ziceam că: „asta e treaba satului, lasă-l să vorbească”. Oamenii sunt invidioși pe fericirea altora. Eu acum sunt foarte fericită și dacă gurile rele au probleme pe plan persoanl, să și le rezolve și să-și recapete fericirea. Mai bine ar învăța secretul fericirii, decât să fie invidioși pe oameni. Mie chiar nu-mi pasă. Dacă mie mi-ar fi păsat de lume, eu acum trebuia să fiu pe vârful dealului, cu o normă de sfeclă de prășit.

Chiar ne gândeam să facem nunta la anul, dar toți îmi spuneau că la anul nu o să o mai fac. Și m-am gândit că, întradevăr, nu o să-mi mai trebuiască mie nuntă la anul.

Lilu - prezentatoare Jurnal TV  

foto: Ellene Andronache

Distribuie articolul: