Chiar dacă este adesea dată drept exemolu tinerilor care își doresc o carieră frumoasă în jurnalism, mai cu seamă după ce și-a întemeiat și o familie frumoasă, Lilu nu preferă să copie pe cineva, dar nici să fie luată drept model. Recent, jurnalista a ţinut o lecţie de jurnalism tinerilor care au făcut în weekend Şcoala de Jurnalism, iar înainte de asta a fost invitată de elevii liceului „Vasile Alecsandri” din capitală la o discuţie chiar în sala de festivităţi. Iată ce le-a povestit prezentatoarea despre modelele de viață și de profesie.

Lilu„Multe dintre fete s-au apropiat de mine mi-au zis că sunt un exemplu pentru ele, nu am reuşit să le răspund că nu mai aveau timp, întârziau la ore. Am vrut să le zic să nu mă ia drept exemplu – doar să se inspire. Încercând să  urmezi calea unui model – schimbi cursul natural al lucrurilor din viaţa ta.  Făcând asta îţi suprimi originalitatea şi unicitatea – fiecare om de pe pământ e unic şi are ceva special, un talent cu care  a fost înzestrat –  că de altfel ar obosi Dumnezeu să facă aceiaşi oameni pe bandă rulantă”, spune Lilu pe blogul său personal

Jurnalista le mai recomandă tinerilor care își doresc cu adevărat o carieră frumoasă să facă abstracție de gura satului sau de visele părinților. „Niciodată în viaţă nu am avut vreun prezentator tv pe care să îl urmăresc non stop şi să “mă tochesc” după modul în care lucrează. Asta nu m-ar fi făcut decât un imitator. Şi mi se pare un mare păcat ce îl faci faţă de cea mai apropiată fiinţă – chiar ţie – să nu te manifeşti aşa cum simţi, să te ascunzi sub nişte măşti după care îţi e greu să respiri. Naturaleţea este strălucirea care se ascunde în fiecare şi din păcate puţini o pot arăta, fie din lipsă de  curaj sau din lipsă de încredere. Eu m-am convins cu cât eşti mai adevărat cu atât ai mai mult de câştigat, şi nu valori materiale dar împlinire sufletească că eşti aşa cum simţi că trebuie să fii”, mai scrie Lilia Ojovan.

Lilia Ojovan

Alegerile în viață se fac foarte greu, însă de fiecare dată trebuie să ținem cont de ceea ce ne dorim noi cu adevărat: „Fiţi adevăraţi, fiindcă încercând să fim nişte imagini preconcepute ne irosim viaţa în van, de dragul oamenilor străini, ca până la urmă să murim tot cu singuratatea din noi. Şi cred că cea mai frumoasă plecare din această viaţă e atunci când pleci împăcat cu tot ceea ce ai vorbit, simţit şi acţionat. Fiţi adevăraţi, nu are niciun rost să fiţi altfel”, a mai notat jurnalista.

Foto: Facebook.com/Lilia-Ojovan

Distribuie articolul: