Tânăra mămică, Lilu, cheamă toate femeile însărcinate și care au copii la un protest pașnic pe data de 7 martie în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Ideea manifestării a fost trezită de faptul că guvernul a aprobat o lege ce implică modificarea sistemul de indemnizații la copii și anume faptul că acest ajutor pentru întreținerea copilului va fi calculat din ultimele 12 luni lucrate inclusiv și lunile cu concedile de boală (care se vor calcula cu 1400-1700lei)- spre deosebire de legea veche în care se calculează ultimele 6 luni (și din acestea se iau în calcul doar lunile pline, adică fără concediu de boală sa concediu de odihnă)

Legea nouă ma prevede că dacă mama în concediu de maternitate îşi reia activitatea de muncă, indemnizaţia se anulează sau poate activa cu 50% din salariu (adica 4 ore de muncă)- legea veche însă permitea un program redus.

blogs.ft.com

Lilu se declară nemulțumită față de adoptarea acestor noi legi, care vor intra în vigoare din 1 aprilie: „Frumos cadou ne-au făcut nouă, tuturor mămicilor în ajun de Ziua Internaţională a Femeii, a Mamei, să ne taie şi din ceea ce abia se simte în bugetul familiei – indemnizaţia pentru copil. Şi pentru că ei ştiu că moldovenii tac şi înghit, fac ce le drege prin cap, hodoronc-tronc adoptă legi pentru cetăţenii care habar nu au de legislaţie şi ei îşi construiesc vile luxoase şi pozează prin dormitoare”, a scris prezentatoarea pe blogul său.

Vineri, în ajun de 8 martie ne luăm copii în braţe, cărucioare, slinguri şi ieşim la plimbare în faţa Ministerul Muncii şi Protectiei Sociale de pe str. Vasile Alexandri 1.  Să le arătăm pașnic că noi existăm, avem nevoie nu doar de dragoste pentru a ne creşte copii şi să îi preîntâmpinăm că nu vor avea nepoţi şi vor conduce în viitor o ţară de păpuşe, că astea nu au nevoie de pamperşi, jucării, medicamente, hăinuţe”, a mai adăugat Lilu în postarea sa

Distribuie articolul: