„Dragostea trebuie simtiţă… nu arătată şi idealizată”, este de părere Lilia Ojovan. Jurnalista a postat astăzi, cu ocazia Zilei Îngrăgostiților în stil american un text pe blogul personal, susținând că nu îi place această sărbătoare, nu o ține și crede că este cheltuială în van. „Chiar nu îmi place sărbătoarea Sf. Valentin pentru că e prea multă falsitate, pentru că e prea multă cheltuială în van, pentru că toţi cumpără sau vând ceva în numele înălţătorului sentiment”, scrie Lilu.

„Mă sufoc când văd “valentincile”, hidoase şi cu mesaje prea des banalizate. E mult mai simplu să iei o foaie albă pe care să scrii o scrisoare, aşa cum o făceau părinţii şi buneii noştri şi să îţi scrii emoţiile. E atât de mult romantism şi suflet în asta. Nu pot accepta rafturile magazinelor pline cu inimioare şi urechiuşe îndrăgostite făcute în China de către oameni care se îmbolnăvesc în fabrici toxice. E foarte uşor să tai un pulover vechi şi să coşi o inimă, dacă tot vrei.

inimaDar haideţi să ne gândim la prietenii noştri care sunt singuri, sau mai rău…trec printr-o despărţire dureroasă, şi hop noi restul îi invadăm wall-ul cu poze în care suntem ne arătăm ce flori am primit, ce surprize ne aşteptau acasă, ce am mâncat la cina romantică. Dacă tot la urma urmei sărbătorim dragostea, să o facem în intimitate, că lumea e rea şi invidioasă, şi probabil ne putem lipsi de ochii răi ai unora.

Şi încă una, cu ocazia acestei sărbători ne arătăm cine suntem şi ne lăudăm… cine are mai mulţi bani – cumpără maşini, sau vacanţe romantice jumătăţii. Cine are mai puţin, strînge cureaua şi ia un trandafir, cu preţuri astronomice. Că e aşa, toţi comercianţii profită de dragostea care revarsă din noi şi de jecmănesc bine, preţurile fiind umflate binişor.

E adevărat în liceu, abia aşteptam să vină această sărbătoare. Atunci când Poşta lui Cupidon, transmitea bileţele secrete cu dedicaţii de iubire. Cine avea destul curaj, le semna, cine nu, lasa intriga în aer. De fapt şi atunci se făceau destul de multe glume de prost gust, cu fetele mai timide.

Noi vom trăi această zi, alături de dragostea nostră sub formă fizică – Amelie, asta e cea mai frumoasă celebrare a iubirii, nu vom cheltui bani pe cadouri inutile ci vom investi într-o vacanţă în care să ne bucurăm de cine am fost şi cine suntem NOI. Şi încă ceva.

Haideţi să sărbătorim Dragobetele, o sărbătoare atât de plină de simbolism ce marchează începutul primăverii, renaşterea naturii, a dragostei, a apropierii. Adică e mai MULT decât tot ce avem azi”, ne îndeamnă Lilu.