Lilia Roșca sau Lilu, așa după cum o cunoaşte lumea, povestește despre sarcina neașteptată, dar dorită, despre schimbările care s-au produs în interiorul ei, dar și cum i-a dat frumoasa veste viitorului tătic. Vedeți ce planuri are prezentatoarea de la Jurnal TV în ce priveşte cariera și ce replică le dă gurilor rele. Sarcină neplanificată, dar dorită

Sarcina mea nu a fost planificată, însă e una foarte dorită. De la 24 de ani eram pregătită să devin mamă. Iar acum s-a întâmplat să decidă Altcineva pentru noi că e momentul potrivit să avem un copil. Mereu mi-am spus că la 27 de ani voi avea un copil. Și uite că la începutul lui august voi ţine în brate minunea dintre noi și deja în noiembrie de ziua meavoi fi o mămică împlinită. Voiam să se întâmple asta în viața mea.A aflat că e însărcinată de la o vecină cu capacități paranormale

Am aflat că sunt însărcinată, cu ajutorul unui simplu test! Dar înainte de asta am fost în vizită la o vecină, care are capacități “deosebite” și ea zice: „ați venit cu o fetiță”, iar noi eram cu o prietenă, zic: „da, Anișoara”, iar ea îmi zice: „nu, fetița voastră!”. În acel moment m-am gândit că trebuie să fac testul de sarcină.
Testul de sarcină l-am făcut pe la vreo ora patru dimineața. A fost un amalgam de emoții, de frică, entuziasm, o erupere a unui vulcan emotiv. Într-o oră în capul meu s-au întâmplat foarte multe și mi-am dat seama că viața mea se va schimba radical. Am vrut să se întâmple asta.


Cum l-a anunțat pe viitorul tătic?

Pe Călinaș l-am anunțat în parc. Dimineața el dormea și nu am vrut să-l trezesc atunci. Măcar el să doarmă dacă eu nu am mai dormit în dimineața ceea, m-am gândit eu.
În pauza de masă am ieșit, ne-am așezat pe o bancă în Parcul Central și l-am anunțat că va deveni tată. Călin a început să tremure, e firesc, l-au cuprins emoțiile. Totuși, știam că e pregătit să devină tată, împreună vorbeam deseori despre acest copil. Noi l-am „chemat” într-un fel. Un copil până la urmă vine atunci când este „chemat” sau când e trimis de Dumnezeu să rezolve unele chestii în cupluri. Alții, din păcate, nu știu să aprecieze pe bune, venirea unui copil pe lume.

 

 


Despre bucuria viitorilor bunei

Când eram la masa de Crăciun ei spuneau că își doresc să fie mai mulți membri ai familiei la masa de sărbătoare. Când le-am spus noutatea s-au bucurat enorm, va fi prima nepoată în familia lor și prima fetiță în familia lui Călinaș (dacă până la urmă va fi fetiță). Părinții mei s-au bucurat foarte mult când le-am spus că vor deveni bunici. Inițial, au fost în stare de șoc. Un copil întotdeauna e o bucurie și știu că părinții o vor iubi mai mult decât pe noi, copiii lor.


 
Prima ecografie a fost emoționantă. Le-a făcut din mână!

La prima ecografie am fost foarte emoționați și speriați amândoi. Ne uitam atent la minunea ce se mişca și la un moment dat ne-a făcut din mână. Probabil, se mișca ea acolo în cosmosul ei și nouă ni s-a părut că ne face din mână. Peste vreo două săptămâni mergem la ecografia 4D (o facem întotdeauna împreună), o să-i vedem și formele feței și cu cine seamănă.


 

 
Fetiță sau băiețel?

La cele 2 ecografii ni s-a spus că e fetiță, eu simt la fel. Dar cine știe? Totuși nu am avut o predilecție spre gen. Oricum, dacă va fi băiețel el va fi al meu, iar dacă va fi fetiță, va fi a lui Călinaş (zâmbește).

 Au ales și un nume

Avem deja un nume, dar foarte mulți oameni ne spun să nu ne grăbim cu numele, pentru că se întâmplă să apară surprize la ultima ecografie sau la naștere chiar. Nu vreau, dacă se vor schimba lucrurile, copilul meu să citească peste vreo zece ani acest interviu și să zică: „mamă, mi-a zis așa?” (râde). Voi anunța numele când va apărea pe lume.

 

O pauză în cariera de prezentatoare TV

Televiziunea urmează să mă aștepte câteva luni, în funcţie de situația mea și a bebelușului. Eu sunt foarte activă, de aceea, cred că o să revin pe micile ecrane, destul de curând după naștere, o să mă isprăvesc. Fetița noastră va sta de dimineață cu tatăl, iar după masă cu mine. Cred că o să muncesc de acasă. Nu vreau să plătesc o bonă ca să stea cu copilul meu. Vreau să o văd cum crește în fiecare secundă. Cred că voi sacrifica și somnul meu de la amiază. O să dorm odată cu ea. Astea sunt planurile mele de acum, dar după naștere vom vedea, dacă ele vor coincide cu realitatea.

  

Cum schimbă sarcina o femeie?

Sarcina m-a schimbat în sensul că am devenit mult mai calmă. M-a schimbat prin faptul că am început să pun lucrurile pe pozițiile lor și acum îmi dau seama ce e mai important în viață și ce e mai puțin important. Am în mine niște emoții pe care greu le pot descrie. Probabil doar o femeie care a trecut printr-o sarcină sau trece, știe ce înseamnă asta și cât de mult te poate schimba.
Contează foarte mult să fii pregătită să aduci pe lume un copil. Foarte multe femei devin mame, nefiind pregătite să se nască ele în rolul de mamă. Este foarte important să faci pasul ăsta, să te naști în altă ipostază. Procesul fizic e unul, dar o femeie, în primul rând, trebuie să fie un lăcaș pentru un alt suflet. Și e păcat că vin atâtea suflete pe lume fără să aibă parte de dragoste și afecțiune adevărată. Hrană oricine poate oferi copiilor, pe când dragoste maternă nu prea multe.

 

 

Capricii de gravidă?

Nu am simțit necesitatea să fac capricii, cu excepția unor stări emoționale foarte contrastante, care nu depind de mine. În unele momente pot să încep să plâng foarte repede. Călinaș reacţionează pozitiv, el deja știe că de vină sunt hormonii. Ce ține de pofte, nu am nici una. Mi se pare că poftele unei gravide sunt niște dorințe refulate.

  

Are grijă și de siluetă

Merg la înot de două ori pe săptămână și o să merg în curând și la sport pentru gravide. Eu niciodată nu am avut problema kilogramelor în plus și mama mi-a povestit că a revenit repede la kilogramele inițiale după ce a născut. Am adăugat până acum 8 kilograme, dar care nu se prea văd decât în zona burticii. Oricum, prin luna a opta, a noua voi arăta ca o mică gogoașă. Dar sunt pregătită. Multe femei se tem să nu-și piardă formele și mie cu câțiva ani în urmă îmi era frică. Dar, oricum, la un moment dat o să ți le pierzi, oricum o să îmbătrânești, oricum o să ai celulită. De ce să-ți faci griji? E doar un „ambalaj” care își pierde valabilitatea. Pe când ceea ce faci tu, rămâne în eternitate.

foto: Ellene Andronache 

 

Distribuie articolul: