Purtătorul de cuvânt al Premierului Iurie Leancă, Liliana Vițu, a fost prezentă ieri, la întâlnirile delegației oficiale moldovenești la Casa Albă. Fosta jurnalistă, avansată la rangul de demnitar de stat, a dat mâna cu președintele american Barack Obama și i-a transmis un mesaj, mai apoi, pe contul ei de Facebook.

“Barack Obama e pur și simplu impresionant! Dar și Joe Biden e la fel de interesant!”, a scris Liliana despre cei doi lideri americani. La final, purtătorul de cuvânt al premierului Leancă a dat mina cu președintele american, dar și cu vicepreședintele SUA, Joe Biden.

Liliana Vițu și Joe Biden

 Intrevedere SUA MD

Întrevederea dintre șeful guvernului moldovenesc și înalții oficiali americani a avut loc ieri, 3 martie 2014, la Washington. Barack Obama a spus că a ținut să vină personal ca să-l salute și să-l felicite pe Iurie Leancă pentru Acordul de Asociere parafat la Summitul Parteneriatului Estic, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut, la Vilnius, asigurând că Statele Unite vor face tot ce le stă în puteri pentru stabilizarea situației din regiune.

 Liliana Vitu si Barack Obama

Totodată, vicepreședintele SUA, Joe Biden, a spus ca susține lansarea dialogului strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, care va spori cooperarea bilaterală. Dialogul a fost lansat de către Iurie Leancă în aceeași zi, împreună cu Secretarul de Stat american John Kerry, în cadrul unei conferințe de presă.

Intrunire SUA-MD

Foto: Facebook.com, gov.md

Distribuie articolul: