Invitată ieri, la un interviu pentru portalul Unimedia, Vicepreședinta Parlamentului RM, Liliana Palihovici, a mărturisit că îi vine destul de greu să renunțe la timpul dedicat familiei, în favoarea activității sale publice. Despre ce destinație pentru odihnă a ales politiciana vara trecută, dar și cum reușește să fie și mamă, și femeie în politică, aflați în interviul care urmează.

Funcția de Vicepreședintă a Parlamentului o impune pe Liliana Palihovici să renunțe deseori la timpul personal și să se dedice activității politice. Totuși, familia Palihovici merge și în călătorii de vacanță: ”Încă nu am decis unde plecăm vara asta. Vara trecută, ne-am odihnit în România, în munți. A fost foarte bine. Pentru mine, contează însuși timpul pe care îl am pentru familia mea, pentru copii, pentru că nu am prea mult timp liber pe parcursul anului. Mă strădui să reușesc, dar mai primesc și reproșuri de la copii.”

Fiind mama a doi băieți, Liliana Palihovici mărturisește că îi vine destul de greu să-și argumenteze indisponibilitatea. ”De fiecare dată, găsesc argumente, dar undeva, în adâncul sufletului, mă atinge lucrul ăsta și asta se întâmpla când băiatul mai mic avea 6-7 ani. Acum este destul de măricel. Are 11 ani și înțelege foarte bine ceea ce fac șii pentru ce fac. Avem și susținere, și discuții politice acasă; își spune punctul de vedere: ce facem bine, ce ar trebui să facem mai bine, ce fel de legi trebuie, ce discuții are cu colegii la școală; zice că ar trebui să facem o lege care ar interzice circulația mașinilor pe lângă școli, însă această idee este una foarte dificil de implementat, în special în oraș”, spune politiciana.

Amintim că Liliana și Sergiu Palihovici sunt părinții a doi fii: Dan-Marius și Angel-David.

Foto: actualitati.md, Nunta by Aura