Pentru că are întotdeauna secrete nespuse despre ce înseamnă a fi femeie, iubită și mamă, prezentatoarea Lilia Ojovan a mai dezvăluit câteva gânduri frumoase despre care este menirea unei femei în lume. Grațioasă și inspirată, Lilu și-a mărturisit gândurile pentru un interviu recent, acordat revistei de bord „Air Moldova”. Pentru aceeași sursă, Lilia Ojovan a participat și la o ședință foto inedită.

În interviul intitulat „O femeie are nevoie de…”, disponibil și pe blogul Liliei Ojovan, tânăra mămică a mărturisit că o femeie:

Are nevoie de un copil, o fiinţă nouă în viaţa ei care să îi dezvăluie secretul existenţei umane. Doar atunci când Ea devine mamă, Ea devine Dumnezeu. Din păcate, puţine dintre noi îşi dau seama de asta, şi mai puţini Bărbaţi ştiu să aprecieze asta la femeile de lângă ei.

Are nevoie de o casă, unde să aducă dragoste, unde să împrăştie miros de flori şi  lapte. O casă – regat, în care să îşi scrie singură legile şi unde să se apere după zidurile sigure de atacurile oamenilor străini şi răi. O casă unde să crească copiii şi să se crească pe sine. Şi nu contează câţi metri pătraţi are, dacă e în credit, chirie sau cu acte în regulă – contează că atunci când deschide uşa – se simte ACASĂ.

Are nevoie de un job. Doar atunci când creează, femeia e împlinită, şi nu contează ce face. Şi bărbatul care îşi obligă soţia să stea doar încuiată în casă, să se transforme într-o îngrijitoare a sa şi a copilului, face o infracţiune sufletească, din păcate nepedepsită. Atunci când pleacă de acasă la muncă, Femeia închide uşa şi redevinea Ea, cea adevărată, care are gândurile, nevoile, visurile proprii.

Are nevoie să se simtă frumoasă. De asta cheltuiește atât de mulţi bani pe produse cosmetice, de îngrijire, haine, încălţăminte, genţi, berete, curele… şi lista ar putea fi interminabilă. Uneori se simte frumoasă de dimineaţă când e proaspătă după o noapte lungă de somn, alteori atunci când dichisită atrage privirile celor din jur. Şi ca să nu se simtă împlinită doar din cea de-a doua variantă trebuie să aibă următoarea:

Are nevoie de încredere în sine. Doar sentimentul de proprie apreciere poate să te întărească. Şi aici nu e vorba de egoism ci de încurajarea pe care fiecare trebuie să ne-o acordăm. Aşteptând de la alţii, femeile pierd din vitalitate, creativitate şi inspiraţie. Doar în interior găsim rezervorul de energie din care să ne alimentăm ca să le reuşim pe toate.

Are nevoie de singurătate, măcar câteva ore pe lună. Orele sale, orele în care să se aşeze cu ea la masă şi să vorbească, sau să tacă şi să asculte cele mai profunde gânduri. Atunci când o femeie ştie ce vrea – e fericită. Dar în toată vâlvătaia vieţii – nu ajungi decât să cazi ca un trunchi seara, şi a doua zi de la capăt. Această rutină erozează tot ce poate găsi o femeie în viaţă şi tocmai de asta are nevoie de timp cu sine ca să vadă dacă ce are e chiar ce îşi doreşte. 

Are nevoie de cărţi, cărţi valoroase. Nu de romane pe care să le citească la fel cum ar mânca seminţe, ci de cărţi care să o ajute şi mai mult în procesul de descoperire de sine.

Dar cel mai mult o femeie are nevoie să fie iubită.  Doar în ochii bărbaţilor noştri devenim ce am vrut să fim, doar pe umerii lor plângem şi ne înălţăm, doar alături de ei contruim ce ne imaginăm.”

Foto: Yon Savushkyn

Distribuie articolul: