Condamnarea Victoriei Pruteanu a sensibilizat mii de oameni din Moldova, iar grație mediului online, cei care nu au rămas indiferenți față de drama întâmplată în familia Victoriei s-au mobilizat pentru a cere dreptate, dar și pentru a ajuta cei cinci copii minori, despărțiți de mamă. 

Prezentatoarea Lilia Ojovanu este una dintre persoanele care vine în ajutor copiilor transportați la orfelinatul din Strășeni, după pronunțarea sentinței, în care Victoria a fost condamnată la trei ani și opt luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat soțul care o amenința cu moartea.

Copii au fost duși la orfelinat fără haine de schimb, iar Lilu a venit cu inițiativa de a colecta bunuri necesare pentru copii.

„Ea este mezina Victoriei Pruteanu, are doar 3 ani și, de ieri a fost desparțită de mama sa, acum se află împreuna cu celalte surori și mătuși la orfelinatul din Strășeni. Au plecat acolo doar cu hainele de pe ele. Mâine, sâmbată de la 11.00 pana la 12.00 în Parcul Central, lângă Penthouse Cafe vom fi un grup de mămici pentru a colecta haine, dulciuri, fructe. Cine o să dorească poate merge cu noi. Fetele au 3,7,8,13,17 ani”, a scris Lilia Ojovan pe contul său de Facebook.com.12540539_992674687469235_74679955823715427_n

Cei care vor și pot să ofere un minim ajutor fetițelor, se pot alătura mâine, în Parcul Central, la ora indicată de Lilia mai sus.

Citește și Emilian Crețu, indignat de cazul Victoriei Pruteanu: „Deseori mama era bătuta, dezbracată și scoasă afara în frig”