Studii: Facultatea de Jurnalism și Știinte ale Comunicării, USM; Leadership Institutes for Women Journalists, International Women’s Media Foundation (IWMF);

Ocupație: Jurnalistă, specialist în comunicare;

Pasiuni: Lectura, sport și călătorii;

Limbi străine: Rusa, engleza și franceza;

Ultima carte citită: „Pe neașteptate, dragoste” de Aharon Appelfeld;

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Ilona

IlonaIlona Spătaru este jurnalistă, autoare şi moderatoare de emisiuni în cadrul postului naţional de televiziune, MOLDOVA 1. Din anul 1996 conduce departamente în cadrul instituţiilor media din Republica Moldova. În perioada 1996-1997 administrează Camera de Ştiri a postului de Radio “d”OR, având în subordine 11 jurnalişti. În decembrie 1997 ia premiul mare al Centrului de Jurnalism Independent pentru cea mai eficientă echipă de ştiri.

În anul 1999 este în fruntea Departamentului Ştiri al postului de Radio „Nostalgie”. În acelaşi an este angajată şi la Radio „Europa Liberă” (RFE-RL) în calitate de corespondent şi editor. La RFE-RL ia mai multe premii de excelenţă în jurnalism.

Din anul 2003 şi până în prezent este preşedinta primului Club al Jurnaliştilor ONU, asociaţie neformală care promovează valorile şi obiectivele dezvoltării umane. Din anul 2006 până în anul 2010 reprezintă Radio „France Internationale” în Republica Moldova în calitate de corespondent permanent. Din octombrie 2009 şi până în martie 2010 lucrează în calitate de Director Programe la „PUBLIKA TV”.

Din ianuarie 2011 şi până în ianuarie 2014 este Coordonatoare PR și Comunicare la Centrul de Guvernare Electronică.

Foto: Facebook.com

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!