Studii: Facultatea de filologie a Universității Pedagogice Alecu Russo, Bălți;

Ocupația: Primar în satul Grozești, raionul Nisporeni;

Pasiuni: Croșetatul, familia, lectura, politica;

Limbi străine: Rusa, franceza;

Ultima carte citită: „Viața pe un peron” de Octavian Paler.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

O femeie în rol de primar nu mai este demult o noutate. Iar multe din satele Republicii Moldova au la cârmă o doamnă de fier. Este și cazul Elenei Dobzeu, primărița din satul Grozești, raionul Nisporeni.

Într-un material realizat în cadrul proiectului ealider.md, o veți cunoaște pe doamna care vrea să facă din satul Grozești, un adevărat orășel.

Cu hotărâre în priviri și o voce caldă, doamna Elena a început să ne povestească despre cum este să visezi, să vrei și să lupți pentru a pune pe roate o localitate.

Elena Dobzeu este primărița care trăiește pentru sătenii săi. Știe că pe lângă drumuri și apă la robinet, locuitorii din Grozești au nevoie și de o vorbă bună, lucru pe care doamna primar îl are mereu pregătit.

Ține la tradiții, iar de când a ajuns primar, satul Grozești își sărbătorește hramul în fiecare an. Este mândră de grozeșteni și spune că datorită implicării lor active, a realizat atât de multe pentru sat.

Are multe planuri de viitor, proiecte pentru satul natal și știe că pentru toate este nevoie de multă muncă.

Elena Dobzeu este de părere că o femeie lider trebuie să fie puternică, cu un caracter de piatră, iar optimismul să nu o părăsească niciodată. Cel mai mare vis al primăriței din Grozești este să-și vadă transformat satul natal, într-un veritabil orășel.

Sursa: EaLider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!