Puternică și ambițioasă, un om deosebit și o adevărată lecție de viață. În pofida greutăților, stereotipurilor și prejudecăților, Larisa Teacă a reușit să-și vadă visul împlinit. Ea este unicul notar din Republica Moldova care suferă de o dizabilitate locomotorie. Larisa își aduce aminte cu drag de cei mai frumoși ani de facultate acolo unde a început să lupte pentru reușita sa.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Deși mulți au avut dubii în succesele sale, iar pentru alții inspira milă, Larisa reușit să obțină licența de notar în anul 2011, demonstrând că poți deveni un adevărat profesionist chiar dacă ești într-un scaun rulant.

Cu setul de documente în mână și cu multă răbdare a început să-și caute o arendă pentru biroul său. Și aici drumul nu a fost ușor. De prima zi în calitate de notar public, Larisa își aduce aminte cu zâmbetul pe buze.

Eroina noastră speră că persoanele cu dizabilități să aibă curajul și să învingă stereotipul din societate și chiar să ajungă în funcție de conducere. 

Precizăm că platforma ealider.md a fost lansată pe 15 septembrie. Inițiativa a fost susținută de Programul „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, finanțat de Guvernul Suediei.

„Ealider” reprezintă o platformă de e-nominalizare care își propune să aducă în vizorul publicului femei și fete care locuiesc în Republica Moldova sau în afara țării, care au calități de lider. Scopul principal al platformei de e-nominalizare este de a prezenta exemple de femei și fete active în comunitățile lor, lidere în echipă, în organizații, în cariera pe care o profesează; femei și fete lidere care provin din diverse medii sociale, economice și de vârstă, fie că locuiesc în mediu urban, rural sau în afara țării.

Foto: Facebook.com

Sursa: UNIMEDIA

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Distribuie articolul: