Studii: Jurnalism /Academia Internaţională de Drept Economic şi Arte Audiovizuale
Ocupație: Secretar general la Consiliul Naţional al ONG
Pasiuni: bloggingul şi scrisul/cititul, muzica clasică, creşterea personală, psihologia

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Antonita FonariAntoniţa Fonari nu are nevoie de multă prezentare. Datorită ei, noţiunile de ONG şi voluntariat nu sunt cuvinte goale, ci dovezi că, prin implicare activă în viaţa comunităţii, lucrurile se pot schimba în bine. A început să lucreze în 1994 la Compania de stat „Teleradio-Moldova”, în calitate de corespondent al emisiunii „Modern Club 805”, unde a prezentat o rubrică despre educaţia sexuală. Tot ea este autoarea primei emisiuni din R. Moldova, prezentată la „Radio d’Or”, la care s-a vorbit deschis doar despre abuzul de droguri şi epidemia HIV în oraşul Bălţi. În 1997 fondează ONG „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), care îşi propune să prevină excluderea socială a tinerilor şi promovarea modului sănătos de viaţă. 

Ulterior, echipa TDV a creat Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi”, care sprijină colaborarea dintre organizaţii şi instituţii neguvernamentale pentru realizarea diferitelor proiecte sociale.

Antonita FonariAntoniţa Fonari este unul din membrii cei mai dedicaţi ai grupului „Poştaşii Chişinăului”, format din reprezentanţi ai societăţii civile, care protestează împotriva demolărilor ilegale din centrul istoric ai capitalei.

Chiar dacă munca îi ia foarte mult timp, ea reuşeşte să fie o mamă atentă şi iubitoare. Atunci când a dat naştere fiicei sale, a decis din start să înfieze şi un copil abandonat la maternitate.

În 2009, ea a obţinut Medalia „Meritul Civic”, pentru merite în promovarea politicii de tineret, activitate organizatorică şi obştească intensă. Prin acțiunile pe care le orgeanizează în calitate de voluntar, Antonița Fonari tinde ca femeile să fie auzite și să se implice activ în afaceri și politică.

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!