Studii: Facultatea industrie ușoară și designer

Ocupația: Designer

Pasiune: Broderie

Limbi străine: Rusa, engleza, franceza

Ultima cartea citită: „Secret” de Ronda Bern

Sugerează și tu o doamnă notorie!

alina BraduAlina Bradu este absolventa Colegiului Tehnologic și a Universității Pedagogice „Ion Creangă”. În atelierul propriu, pe care l-a numit Alini ART, meșterița se ocupă de broderia computerizată, ceea ce înseamnă că Alina desenează ornamentul, iar o maşinărie inteligentă îl traduce în broderie pe textile.

„Ia este pasiunea mea, şi reprezintă feminitatea , este o sursă de inspiraţie şi admiraţie în acelaşi timp”, spune Alina.

Alina BraduÎncă în perioada studiilor și-a ales tematica etno pentru o lucrare de curs, pe care, ulterior, a dezvoltat-o în lucrarea de licență. Inițial, a studiat originile, particularitățile broderiei pe teritoriul nostru, apoi și-a dorit să aduc ceva personal, să modernizeze modelele de bluze. Prima defilare de modă cu modelele sale a avut loc în timpul susținerii lucrării de licență. Evenimentul s-a desfășurat la o expoziție în MoldEXPO. Atunci, colecția sa a câștigat premiul întâi.

La început, cosea costume naționale pentru ansamblurile de dans, iar uneori efectua comenzi stilizate, individualizate. Dar în anul 2011 a încercat să coase bluze din șifon, în stil etno, și ideea a avut succes: a început să crească cererea.

alina la Ia Mania

A înregistrat marca comercială „Alinia-Art” și a început să extindă asortimentul. Actualmente, coase bluze pentru femei, rochii, rochii pentru evenimente, accesorii (centuri cusute pe bază de piele, genți), precum și încălțăminte.

Foto: Facebook.com/Alina-Bradu, Ellene Mocrii

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!