Studii: Facultatea de Economie, USM;

Ocupație: Director general la S.A. „Artima”. Voluntariat. Este membră al Clubului Rotary International, past president; Președintele Asociației Patronale din Industria Ușoară; Vicepreședinte al PNL;

Pasiuni: Lectura, pescuitul, comunicarea cu diferite persoane interesante, poate conduce 1000 de kilometri cu o singură pauză de cafea;

Limbi străine: Rusa, italiana, franceza, engleza;

Ultima carte citită: Dicționarul marilor gânditori politici;

Sugerează și tu o doamnă notorie!

La 19 ani cosea genţi, ca apoi să treacă prin facultate, cu frecvenţă serală, şi să ajungă de la contabil şi funcţionar public la şefă de întreprindere şi ministru al Industriei în guvernul Sturza. Femeie energică şi inimoasă, implicată în diverse activități, cel puțin așa o descriu cei care o cunosc și au colaborat cu Alexandra Can.

can

CanAcum este director general al Fabricii de Marochinărie „Artima”. În câţiva ani de directorie, a readus activitatea întreprinderii la deplină capacitate, a absolvit-o de datorii şi se poate lăuda că administrează o întreprindere care este una dintre marii contribuabili la buget.

A participat la foarte multe proiecte sociale și economice. Unele dintre ele sunt:
Proiectul „Tempus” -Formarea Formatorilor, 2 ani cu stagiere în Franța
Proiectul „LiderSHE” – mentor
Proiectul „Inspir-o” – mentor

Can

„Cea mai importanta realizare în aspect moral este faptul că am rezistat tuturor provocărilor ale diferitor guvernări. Fiind angajată în diferite funcții importante bugetare, legate de distribuirea banului și bunului public, am rămas liberă și incoruptibilă, din acest motiv am „coloana vertebrală” dreaptă ! În aspect economic, cea mai mare realizare este restabilirea activității S.A.„Artima” și gestionarea acestei întreprinderi timp de 20 de ani”, a declarat Alexandra Can.

Foto: Facebook.com, Captură, Diana Raileanu

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!