Deși a absolvit limbi străine și are un master în business, Lia Popescu a făcut carieră în modeling pe cont propriu. În 2011, moldoveanca a fost numită „La Splendida Moldava Miss Muretto 2011”, festival desfășurat în Italia. Stilată, dar și perseverentă, Lia nu s-a oprit la modă, este acum manager la Festivalul de Film de caritate din Monaco și intenționează să organizeze un asemenea eveniment și la Chișinău. Despre modă, caritate, stil și liniștea sufletească, Lia Popescu.

Lia, cu ce gând ai plecat din Moldova către “succesul european” și cum regăsești acum patria ta?

Trebuie să menționez că niciodată nu am plecat din Moldova cu gândul ca să mă stabilesc cu traiul în altă parte, mereu plecam temporar, când aveam diverse contracte care îmi păreau interesante și de fiecare dată plecam ca să mă întorc. Chiar țin la țara asta și cred că pe viitor o să mă conving că fac o alegere corectă că am rămas acasă.

 Lia Popescu

Ai fi putut să faci și în Moldova tot ce ai relizat în Europa, să ai aceleași succese?

Demult m-am gandit la asta, cred că o asemenea organizație ar putea bucura inimile multor copii orfani de la noi. Pentru că de fapt cu asta se ocupă Festivalul nostru din Monaco, susținem financiar orfelinatul de copii Virlanie din Manila, Filipine. Referitor la modeling, cred că nu trebuie să compar.

Și cu modelingul cum rămâne, l-ai lăsat pe planul doi?

Titlul de Miss Muretto m-a motivat și mai mult să intru în lumea modei. E o artă până la urmă, o artă care nu necesită doar frumusețe fizică, pentru o bună prestație ai nevoie și de inteligență și seriozitate. Timp de vreo doi ani am fost chiar foarte activă, însă modelingul l-am cam abandonat în ultima perioadă… Ceea ce fac acum mă ține foarte ocupată și călătoresc foarte mult, iar atunci când am câteva zile mai libere încerc să mă refugiez undeva unde pot să stau în liniște cu familia sau cu prietenii. Dar trebuie să recunosc că primesc și o mai mare satisfacție văzând zâmbetul copiilor atunci când plec să-i vizitez.

 

Cum menții legăturile cu familia ta, pentru că știu că și părinții tăi sunt, undeva prin Europa, mai ai rude în Moldova?

Suntem o familie unită, deși câteodată ne despart mulți kilometri. Fratele meu e la Chișinău, mai am în Moldova verișori, rude, prieteni cu care ne întâlnim destul de des.

Spuneai odată că visezi să faci și la Chișinău un festival de film, asemănător celui de la Monaco. Când și cum crezi că îți va reuși?

Am ideea asta de mai mult timp și țin foarte mult să se realizeze. Sper că atunci când voi putea să stău o perioadă mai lungă la Chișinău, o să lucrez la acest subiect. Am nevoie de oameni dispuși să susțină și să aprecieze proiectul dat, de altfel niciun proiect nu a re viabilitate. 

 Lia Popescu Monaco

Moda înseamnă și stil. Ai furat trucuri de la cineva? Care e stilul tău?

Apreciez și chiar admir când văd pe cineva îmbrăcat frumos, dar am stilul meu de când mă știu(zâmbește). Deobicei mă îmbrac foarte simplu, printr-o ținută formată din jeans, o bluză sau cămașă, o pereche de cizme și o geacă de piele. Dar pasiunea mea au fost și vor rămâne întotdeauna rochiile. Ador rochiile, indiferent de model, ele rămân în topul preferințelor mele și le port cu orice ocazie și asortate foarte divers.

 Lia Popescu

De câți bani e nevoie ca să fii mereu la modă?

E foarte scump să ții pasul cu trendurile astea care se schimbă în fiecare zi. Eu prefer să plec la shopping mai rar, dar să cumpăr chestii de brand, scumpe care știu că îmi rămân și pentru mai mult timp. Punctez mai mult pentru calitate, cred că asta e și mai apreciat când vine vorba de stil.

Cu silueta cum e, cum reușești să te menții?

Aaaaah… e foarte greu, mai ales când petrec mai mult de 70% din timp prin aeroporturi și atunci e mai dificil să mânaci mereu sănătos. Dar eu am secretele mele care mă ajută și mă țin în formă, beau multă apă și consum în măsură foarte mică dulciurile și pastele făinoase. Dacă găsiți bună această practivă, o puteți urma cu succes.

 Lia Popescu

Cum ar trebui să fie bărbatul care te-ar cuceri?

Cred că de multe ori mi-am pus întrebarea dacă există cu adevărat bărbatul perfect. Acela care reușește să aibă toate calitățile și care să ne mulțumească întru totul și întotdeauna. Până la urmă termenul perfect pentru mine înseamnă atunci când un bărbat e perfect pentru o femeie și imperfect pentru alta. Bărbatul perfect pentru mine este cel care știe exact ce vrea de la viață și de la mine. Să aibă simțul umorului, să-mi fie alături și să mă susțină, și cel mai important să fie răbdător și înțelegător, că noi, femeile Capricorn, suntem tare complicate (râde).

Foto: Arhiva pesonală

Distribuie articolul: