După ce Angelina Jolie a devenit ambasadoare ONU pentru problemele refugiaților, și actoril Leonardo DiCaprio a rămas tentat de ideea să adere la această organizație, în calitate de ambasador. Pentru ce ideal social va pleda DiCaprio de acum încolo, aflațo mai jos.

Potrivit portalului oficial al ONU, DiCaprio va exercita funcția de ambasador pentru soluționarea problemelor climatice. Asta, deoarece actorul a fost interesat dindtotdeauna de integritatea mediului înconjurător și de dezastrele ecologice care se întâmplă pe fiecare dintre continentele Terrei.

Recent, vedeta de cinema a mers în Federația Rusă, pentru a participa la o conferință internațională, dedicată salvgardării tigrilor.

Decizia oficială, de a-l numi pe DiCaprio în funcția de ambasador ONU a fost luată de Ban Ki-moon – actualul Secretar al Organizației Națiunilor Unite.

Oficialul și-a exprimat speranța că Leonardo este o persoană foarte cunosctută și că renumele său va influența asupra deciziilor oamenilor care complotează împotriva mediului sănătos.

Însuși DiCaprio s-a arătat extrem de încântat de propunerea care i s-a făcut și a declarat următoarele, despre numirea sa în funcție:

„Simt o obligație morală să vorbeasc în acest moment cheie din istoria umanității- este momentul pentru acțiune. E o onoare pentru mine să accept rolul de Mesager al Păcii și să sprijin Secretariatul General în eforturile sale de a aborda una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm ca o comunitate globală. Cum răspundem în următorii ani la criza climatică va determina probabil soarta umanității și a planetei noastre”, a declarat renunumitul actor, în cadrul unui eveniment oficial al ONU.”

Mai mult decât atât, actorul de 39 de ani a devenit astfel un mesager al păcii, care va lupta cu toate schimbările climatice care ne afectează grav mediul înconjurător. Ultima donație pe care a făcut-o vedeta, pentru conservarea florei și a faunei a constat într-o sumă în valoare de 10 milioane de dolari. 

Primul mare eveniment în calitate de ambasador al Organizației Națiunilor Unite va avea loc foarte curând – la 23 septembrie. Alte celebrități care au devenit ambasadori ai păcii, pentru o varietate de probleme din întreaga lume, sunt și Michael Douglas sau Charlize Theron.

Foto: mirror.co.uk, gawker.com, www.aol.com

Distribuie articolul: