Sunt primele și ultimele articole din garderobă pe care le îmbrăcăm și anume de aceea poartă calificativul „intime”. Despre acești centimetri pătrați de pânză aflată oricând cu noi, psihologii afirmă că reprezintă un adevărat barometru care ne indică starea psihologică, imaginea despre sine și natura vieții sexuale pe care o ducem acum. Revista „Psychologies” a publicat recent un material prin care dezvăluie latura ascunsă a lucrurilor pe care le ascunde lenjeria intimă a fiecărei femei. 

Psihanalista Isabel Korolitski este de părere că lenjeria intimă ne unește inconștient cu amintirile din copilăria noastră și cu sentimentele pe care le-am trăit atunci. De asemenea, aceste articole vestimentare comunică despre feminitatea, maternitatea și sexualitatea purtătoarei.

Experta afirmă că odată aleasă corect, lenjeria intimă este capabilă să învețe femeile să se iubească și să-și mărească respectul față de sine, asta, deoarece atunci când se admiră în oglindă, femeile se privesc ca pe niște modele seducătoare. Într-un anumit fel, femeile se acceptă pe sine atunci când se privesc în oglindă, pentru a se pregăti de acceptarea corpului partenerului.

Lenjeria intimă reflectă atitudinea noastră față de maternitate. În timpul sarcinii, femeile pot purta chiloți care să le acopere burta, reflectând, prin acest mod, valoarea comorii care se află înăuntru. Lenjeria intimă de culoare albă, pe care o poartă gravida, este un semn care vorbește despre faptul că femeia a acceptat schimbările care se produc cu corpul său”, a mai adăugat Korolitski. 

Psihanalista consideră că pe lângă maternitate, lenjeria intimă mai este și un indicator al schimbărilor fiziologice care au loc în viața femeii. Pentru că la un anumit moment, în viața femeilor survine menopauza, alegerea pe care o face aceasta în materie de lenjerie o poate să-și mențină activă viața sexuală sau din contra – să blocheze orice tentativă de seducție venită de la partener.

Isabel Korolitski, însă, a mai declarat: „Renunțarea la lenjeria de culoare neagră este esențială și îi poate reconferi femeii armonia și elementul de seducție.”

Foto: sortrashion.com,pregnancyweekbyweekcalendar.infofemmeactuelle.fr

Citește și: 

5 tendințe fierbinți pentru amatoarele de lenjerie aleasă

Distribuie articolul: