În cazul în care dieta nu mai dă succese, există întotdeauna un “Plan B”: lenjeria de corp care te subțiază și te arată perfect. Medicii au pus la îndoială siguranța purtării acesteia de către femei, deși majoritatea declară că este un truc simplu și testat. Cât de perisuloasă este, totuși, lenjeria care ne corectează formele?

Se pare că lenjeria de corp menită să ne slăbească nu este cel mai sigur mod de a-ți ajusta vizual formele. Boxerii, șorții modelatori și dresurile combinate cu corset par ideale atunci când șunculița ne depășește. Aceste elemente de lenjerie, însă prezintă un risc mare pentru sănătatea femeilor. Medicii avertizează despre consecințe extrem de neplăcute în urma purtării acestui tip de lenjerie: tromboze venoase profunde, probleme de spate și chiar cancer.

 sortivedete

Dr. Jonathan Wilson, expert la centru medical The London Clinic, este de părere că acestea nu sunt nici pe departe toate riscurile la care se supune o femeie care poartă zilnic lenjeria în stilul Bridget Jones. “Marginea superioară a pantaloni scurți care ne modelează formele, de regulă, este amplasată pe zona stomacului, undeva între ombilic și stern. Presiunea asupra mâncării din stomac în timpul eliberărea sucului ​​gastric provoacă arsuri la stomac și dificultăți la înghițire – disfagie. Stomacul nu e presat doar de lenjeria întimă, dar și de stratul superior de grăsime”, avertizează Wilson. Aceeași problemă o are și sucul gastric – dacă se eliberează în mod regulat, poate contribui la dezvoltarea cancerului esofagian. Doctorii dezbat încă acest subiect – cert este că acest scenariu trist are șanse tot mai mari să devină realitate.

 lenjerie care stringeJLO

Dr. Robert Shank, un specialist în boli de spate și ale coloanei vertebrale la centrul medical London’s Harley Street Spine Clinic, de asemenea ridică semnul de alarmă asupra lenjerie de corp care te slăbește. El crede că acesta din urmă acționează asupra organismului ca un corset: Dieta corset – minus 20 de cm în talie, fără restricții și fără fitness! Dar cu ce preț? Mușchii abdominali, utilizați de organism pentru factorii exteriori, devin slabi, iar mușchii spatelui și vertebrelor, care dimpotrivă nu au nevoie de presiune inutilă sunt mereu strânși. Toate aceste lucruri pot duce la dureri de spate groaznice.

 Kim KardashineChristine Stewart

La rândul său, dermatologul Sam Bunting a avertizat că lenjeria de corp care te face mai suplă nu este concepută ca să permită pielii alimentarea cu suficient oxigen. În consecință, apar diferite probleme ale pielii – de la dermatită la infecții fungice.

În cele din urmă, dermatologul Constantinos Kyriakides de la London’s Harley Street Spine Clinic îi avertizează pe toți cei care ar dori să aibă vene sănătoase că utilizarea unor astfel de haine le poate aduce un mare detrimet. Șorții cu talie naltă Shorts talie se pot suprapune cu circulația în partea superioară a piciorului, care încet, dar sigur duce la varice, tromboze și tromboflebite.

 lenjerie slaba

Se pare că ideea de “a nu fi ceea ce pari”poate fi de fapt periculoasă. Lenjeria de corp care te subțiază ajustează, de fapt dimensiunile tale doar vizual și doar temporar, iar purtarea ei cu regularitate ridică grave probleme de sănătate. Cel mai important este să te bucuri de colanții cu talia naltă, care te slăbesc doar la ocazii speciale și doar pentru câteva ore. 

Sursa: Woman.ru