Celebrul designer vestimentar Oscar de la Renta s-a stins la câteva săptămâni după ce a creat frumoasa rochie pe care Amal Clooney a purtat-o în ziua nunții sale. Favoritul unor femei celebre precum Jackie Kennedy, Nancy Reagan, Laura Bush, Hillary Clinton sau Michelle Obama, a murit la vârsta de 82, informează dailymail.co.uk. 

Cine s-ar fi gândit că la scurt timp de la nunta lui George Clooney cu Amal Alamuddin, la 27 septembrie, creatorul rochiei pe care a purtat-o mireasa avea să se stingă într-un mod atât de neașteptat. 

Decesul designerului de 82 de ani a avut loc luni seară, după o luptă de mai bine de opt ani cu cancerul.

De la Renta rămâne a fi unul dintre cei mai faimoși creatori de modă. Acesta și-a înființat compania în 1965 și a produs o linie completă și una în serie de accesorii pentru femei și rochii de mireasa.

Oscar de la Renta a creat colecția haute couture pentru casa de modă Pierre Balmain, fiind primul american care a făcut aceasta în Franța.

Născut în 1932, în Republica Dominicană, Oscar de la Renta a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi valoroşi designeri din lume.

A devenit faimos în anii 1960, îmbrăcând-o pe fosta Primă Doamnă a Statelor Unite Jacqueline Kennedy.

Creaţiile lui de la Renta sunt purtate și de nume mari din industria cinematografică, dar şi de reprezentante ale mai multor case regale. De la Renta se număra şi printre preferaţii vedetelor care optau pentru hainele semnate de el pentru a le purta pe covorul roşu.

Jennifer Lopez este una dintre vedetele care s-au bucurat să poarte ținute create în exclusivitate de Oscar de la Renta. Acum câteva ore, vedeta și-a exprimat condoleanțele pe o rețea de socializare, declarând că își trimite rugăciunile spre familia regretatului.

 

 
Foto: newmyroyals.com, Daily Mail

Distribuie articolul: