Jono Lancaster are 26 de ani, iar natura l-a înzestrat cu un sindrom care îl face diferit de ceilalți doar prin exterior. Din cauza deformării faciale, produse de sindrom, Jono a fost nevoit să suporte presiunile societății și să înfrunte ideea că propriii părinți l-au abandonat în primele 36 de ore de la naștere. Băiatul a fost adoptat de un cuplu fără copii și chiar dacă a suportat multiple operații estetice, tânărul încă se mai deosebește prin exterior de semenii săi. Cel mai mare vis al tânărului, care este deja bărbat adult, este să-și cunoască adevărații părinți…

Jono Lancaster suferă încă de la naștere de Treacher-Collins – sindrom genetic deosebit de rar, care determină deformații ale formei și mărimii diferitor trăsături faciale. 1 din 50 000 de copii se naște anume cu acest sindrom care deformează țesuturile faciale.

Băiatul fusese abandonat, la naștere și luat în adopția unor părinți străini, care l-au crescut, educat și respectat în egală măsură. Chipul băiețelului este privat congenital de câteva oase faciale care n-au putut fi înlocuite cu niciun implant. Din cauza deformării faciale, i-a fost afectat și auzul. În prezent, însă, reușește să audă grație unui aparat auditiv artificial.

Tânărul a devenit cunoscut încă din copilărie, atunci când a jucat în filmul documentar, realizat de BBC „Love Me, Love My Face” (trad.: Iubește-mă, iubește-mi fața). De atunci, șansele l-au favorizat să devină model în alte două filme documentare care i-au adus același succes. 

Atunci când a auzit că are un fan australian de doi ani, care suferă ce același sindrom, Jono a urcat în avion și a pornit spre Adelaide, pentru a-l încuraja pe micuț. Sarah, mama băiatului de doi ani pe nume Zackary Walton, și-a exprimat speranța ca Jono să devină eroul real al fiului său.

Pentru că a trecut el însuși prin perioada acceptării de sine și incluziunii sociale, Jono Lancaster a decis să ajute, în continuare și alți copii cu același sindrom, ajutându-i și motivându-i să ia de la viață ceea ce își doresc. 

Soarta lui Jono a fost, însă, blândă cu el. Încă din adolescență a reușit să se angajeze la un bar local, unde reușea să-și câștige propriii bani.

Ulterior, tânărul a reușit să devină antrenor de fitness și să câștige și mai mulți bani. A reușit să-și întâlnească și dragostea vieții – o fată pe nume Laura. Ceea ce îl preocupă acum, însă, este că urmașii săi prezintă un risc de 50% de a se naște cu același sindrom ca și al său.

Foto: Facebook

Distribuie articolul: