Deoarece părul nostru este supus zilnic multor factori nocivi precum vântul, frigul, praful, hair stilistul Vitalie Perdeleanu recomandă să folosim produse speciale de îngrijire și întreținere a părului. Află care sunt ele și pentru care din aceste produse optăm.

„Un simplu păr curat nu e suficient, trebuie să fie și sănătos”, spune hair stilistul. De aceea în ajutor ne vin produsele de îngrijire a părului, care au rolul  de a conferi strălucire, aspect neted și mătăsos.

Pentru care produse optăm

1. Produsele profesionale, create în laboratoare speciale, în detrimentul celor din supermarketuri. Produsele de styling profesionale utilizează o tehnologie specială, care permite microparticulelor de ulei (jojoba, argan, olive) să intre în firul de păr şi microfibrelor să se integreze în structura acestuia, reconstruind cuticulele răsfirate. Efectul se observă imediat după prima utilizare.

2. Măștile de păr profesionale, în defavoarea celor naturale, deoarece unele produse naturale pot provoca reacții alergice. În același timp, ingredientele din măştile naturale pot hidrata doar la suprafaţă, dar nu pătrund la nivelul cuticulei. Totodată, efectul măștilor naturale sunt doar de moment.

Pentru a alege produsul potrivit tipului nostru de păr, trebuie să consultăm un specialist: „Specialistul este unica persoană care va diagnostica problema corect a părului tău și va oferi soluția optimă de îngrijire”, spune Vitalie Perdeleanu. În același timp, trebuie să ținem cont de următoarele recomandări:

Cum alegem produsele cosmetice

1. Produsele de îngrijire trebuie să fie adaptate fiecărui tip de păr: normal, uscat, gras, vopsit;

2. Șamponul fără sulfați sau parabeni este binevenit, deoarece unele tipuri de sulfați pot usca rapid părul, astfel că acesta devine fragil și se poate rupe extrem de ușor.

 

„Părul nu este un țesut viu, respectiv el nu reacționează la apă rece sau fierbinte pentru a-i conferi strălucire, spune hairstilistul, pe când produsele cosmetice sunt special create, având în componența lor toate substanțele necesare  pentru a-i reda vitalitate”.

Ce produse alegem

1. Pentru păr drept sau cu fir subțire cele mai potrivite produse sunt variantele spray sau loțiunea ușoară.

2. Pentru păr ondulat, creț, bogat sau cu fir gros, indicată ar fi folosirea serului de păr sau a cremelor.

Hair stilistul Vitalie Perdeleanu accentuează faptul că un produs calitativ, al unui brand care se respectă, nu poate să coste puțin și nici nu-și vinde produsele în supermarketuri, deoarece un simplu consultant nu poate să stabilească problema tipului tău de păr și produsul potrivit lui. Totodată, stilistul ne îndeamnă să optăm pentru produsele de îngrijire a părului originale.

Distribuie articolul: