A fi lider înseamnă a fi un exemplu demn de urmat pentru cei din jur. Abilitatea de a comunica eficient, de a soluționa probleme, de a genera idei și lucra în echipa – acestea sunt doar câteva dintre abilitățile pe care trebuie să le posede un copil lider. Unde pot fi dezvoltate aceste abilităţi, când şi cum?

O puteţi face Dumneavoastră pe cont propriu, în calitate de părinte sau puteţi apela la Centrul Educaţional Ingenium, care vă propune un program complex de formare a abilităţilor de lider. Programul „Ingenium Leadership” este un program creat să adreseze mai multe aspecte care însumate, conduc spre formarea unui lider carismatic.

leader copil

micii lideri

Scopul programului este atins gradual, odată cu parcurgerea fiecărui modul din cele 6 module propuse:

  • ”Despre noi și lumea din jur”
  • „Inteligență emoțională și comportament”
  • „Comunicare publicăși artă oratorică ”
  • „Relații, maniere și gestionare a conflictelor”
  • „Elaborarea prezentărilor de succes”
  • „Inițiere în afaceri și educație antreprenorială”

micii lideri

Ingenium

Un lider adevărat este o persoană care ştie să acţioneze cu responsabilitate şi îndrăzneală, este gata să-şi asume riscuri, să poată să recunoască emoţiile celor pe care îi conduce sau influențează, să știe să răspundă adecvat provocărilor emoţionale ale semenilor săi. Un copil care are abilităţi de lider veridice este un copil care îşi respectă partenerii de joacă şi se impune ca forţă superioară şi de conducere într-o manieră neintrusivă, argumentatăşi naturală. El va demonstra abilităţi mai bune de analiză a problemei, capacitate de a genera soluţii mai viabile şi motivaţie puternică de a reuşi, ceea ce îi va permite să fie recunoscut drept lider de semeni.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ingenium.md 

P

Distribuie articolul: