Laura Gusacov, s-au cum îi zic părinții și bunicii – Laurici, este un copil “soare”. Încă de când era bebeluș, ochii ei senini ca cerul atrăgeau atenția celor din jur, aducându-i multe complimente și numind-o îngeraș. Fetița este neobosită în a încerca activități diverse și a se dedica la maxim pentru fiecare acțiune pe care o face.

O “bomboană frumoasă”

“Mi-aduc aminte că, fiind într-o vacanță în Italia, la vârstă de 2 anișori, oamenii o admirau pe Laurici, ne opreau pe stradă și îi ziceau “que bella bambola” – ce păpușă frumoasă. Și erau absolut străini. De parcă i-ar fi luminat pe acei oameni. Atunci cu soțul, am înțeles că Laura are ceva aparte, că seninătatea ei bucură și luminează ochii celor din jur. La 2 anișori, în toamnă anului 2016, am avut onoarea să defilăm pentru brandul “Cocsinelle“ la Moldova Fashion Days. Am trecut atunci și un casting, organizat de modelierul brandului Cocsinelle, Guinella. Am defilat în cadrul Moldova Fashion Days și în următorul an, 2017, când Laura avea 3 anișori. În acest an, același eveniment ne-a adus succes, deja defiland pentru brandul Lale”, povestește Natalia Hariton-Gusacov, mamica fetiței.


Chip de Înger

“Încă de mic copil, de când rudele apropiate, dar și oamenii din jur o admirau, numind-o chip de înger, Laura le răspundea cu zâmbetul ei fermecător și cu prvirea ei senină. Noi, părinții, am înțeles atunci că Dumnezeu ne-a înzestrat cu un copil-soare, care aduce multă bucurie oamenilor. Abia începuse să meargă la gradiniță când bunicul a învățat-o “Lucreafarul” și ea îl recita perfect. Atunci am înțeles că Laura are și un talent în a recită poezii. Este un copil super implicat și care atrage camerele, fie ca se bucura de un concert, fie că este pozată pentru un proiect social. Atunci Laurici ne-a surprins pe toți cu abilitatea ei de zână”, ne mai povestește mămica Laurei.


Încurajează și alți copii

Ea fiind foarte gingașă și grijulie, încurajează și alți copii să zâmbească la cameră, să se poziționeze corect și să nu le fie frică de microfon, le dă un exemplu de încredere. O face lejer și cu ușurință, fără prea mult efort. Laurei îi place că toți să zâmbească, să fie veselă, asta este și recompensa ei. Laurici în timp ce cochetează cu modelingul, de la 4 ani face și școală muzicală din cadrul “Picături Muzicale” alături de Dna Iulia și Julia Sandu, cărora le suntem profund recunoscători pentru efortul și aportul adus în dezvoltarea carierei muzicale a Laurei. Alături de “Picături Muzicale”, alături de minunatele noastre profesoare Laura a îndrăgit arta de a cânta, de a fredona blând și gingaș versurile, consecvent, dar și colorat. Aici Laura a învățat blândețea tonalităților și delicatețea mișcărilor de dans în tandem cu muzică”, ne spun părinții fetiței.

Multă muncă depusă cu sârguință

“Bineînțeles, că orice imagine frumoasă este rodul a unei munci enorme depuse: înregistrări audio, video, filmări pentru TV, oboseală și nesomn… însă atunci când vezi că copilul tău este fericit, nimic mai mult nu-ți trebuie. Când copilul este mulțumit că i-a reușit să transmită emoție și când este escalad în aprecieri și aplauze care îți fac pielea găina… inimă ți se umple de acest elan de bucurii. Aceste momente sunt magice, de poveste. Realizez că Laura ne da aripi și ne motivează mai mult decât am crede și ne învață să visam. Acum Laurici își dorește să însușească un instrument muzical. Prin acest “joc” al artei, copilul “soare” continuă să cerceteze și să ne ilumineze. Mami și tati, bunicii scumpi, mereu o vom susține, o vom încuraja și o vom înzestra cu toată dragostea noastră pentru că Laura să fie fericită și să continue să aducă oamenilor zâmbet și seninătate”, ne mai spune Natalia.