Puțini sunt cei care nu au gustat niciodată tradiționala rețetă italiană de lasagna. Dar și mai puțini sunt cei care au auzit vreodată de o lasagna... dulce. Vedeți mia jos cum se prepară acest desert delicios, răcoros și aromat.


Ingrediente (pentru crustă):

-36 de biscuţi cu cremă
-6 linguri de unt

(pentru cremă):

-170 de grame de Mascarpone
-1/2 ceaşcă de unt
-1 cană de zahăr pudră
-1 1/4 ceaşcă de frişcă
-1 ceaşcă de afine

ds

(pentru budincă):

-250 grame de budică de ciocolată albă
-3 căni de lapte rece
-56 grame de afine congelate

(pentru topping):

-1 1/2 ceaşcă de frişcă
-baton de ciocolată albă

Mod de preparare:

1.Se sfărâmă biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și se amestecă cu untul până se obține o masă omogenă. Compoziția se așează într-o tavă de copt și se dă la frigider.

2.Într-un castron, se amestecă brânza topită, untul și zahărul pudră, iar într-o ceașcă – frișca și afinele. Apoi, se amestecă ambele preparate și produsul obținut se adaugă peste crustă.

3.Într-un alt castron, se amestecă budinca de ciocolată cu trei căni de lapte, până se obține o mixtură consistentă. Se pune peste stratul de cremă, iar deasupra se presară fulgii de ciocolată. Se lasă la frigider pentru 3-4 ore înainte de servire.

Poftă mare!

Foto: spynews.ro