Laptele de mamă oferă bebeluşilor nutrienţii de care aceştia au nevoie pentru a păşi cu dreptul în viaţă. Însă acesta ajută şi la formarea florei bacteriene fără de care un copil ar fi complet nepregătit pentru viaţă. Oamenii de ştiinţă au vrut să afle câte tipuri de bacterii se găsesc în laptele de mamă şi cât bine aduce copilul atunci când este alaptat la sân.

Un studiu a dat acest răspuns în premieră, iar rezultatul este mult peste orice închipuiri. Nu mai puţin de 700 de tipuri de bacterii sunt transmise bebeluşului în momentul alaptării, relatează Medical Daily. 

În cadrul studiului a fost analizat laptele matern de la 18 femei, stabilindu-se că 700 este media de bacterii transmise bebeluşului. Printre acestea se află şi stafilococi sau streptococi. Interesant este că pe măsură ce copilul creşte, şi gama de bacterii se schimbă. 
alaptare la sân
În mod paradoxal, s-a observat că diversitatea bacteriilor în cazul laptelui matern obţinut de la femeile supraponderale este mai mică decât în rest. Acelaşi fenomen are loc şi în cazul celor care s-au îngrăşat foarte mult în timpul sarcinii sau în cazul femeilor care au născut prin cezariană. 

S-a observat că şi horomonii influenţează diversitatea bacteriilor din laptele matern.

Distribuie articolul: