”Marea de Aur” – așa sunt numite, în fiecare primăvară, lanurile înflorite de canola, de pe întinderile unei provincii din China. Câmpurile galbene par de necuprins cu vederea, iar acest spectacol vizual atrage, în fiecare primăvară, ”mușuroaie” întregi de fotografi, din toată lumea.

Cele mai mari întinderi de canola, din China, se găsesc, în prezent, la sud, în județul Luoping County. Florile de canola fac înconjurul munților și lasă, în urma lor, efecte vizuale spectaculoase.

În fiecare an, această minune a naturii durează până prin luna iunie. În prezent, spre județul Luoping County autobuzele se îndreaptă la fiecare oră. Anume spre provincia Yunnan se îndreaptă toți cei care vor să se scalde în această Mare Galbenă, de canola.

Potrivit Beijing Review, sudul Chinei oferă adevărate spectacole vizuale, pentru toți turiștii care vizitează China, în perioada martie-iunie.

Pe podișul Podișul Yunnan – Guizhou, se întind, în fiecare an, circa 133 milioane de metri pătrați de canola.

Diminețile, în provincia Yunnan, sunt pur și simplu de vis, deoarece anume în zori, munții Jinji formează, în jurul lor, un nor de ceață, care, în aceeași compoziție cu lanul înflorit, oferă priveliști extraordinare.

Nici apicultorii nu se lasă de Marea Galbenă, pe care le-o oferă natura. Aceștia au instalat stupuri de albine, pentru a obține miere bio, de calitate înaltă.

O excursie prin toată această întindere, durează cam patru ore și costă 17 – 30 de yuani, în timp ce un bilet la autobuz, până la Yunnan, costă tot cam atâta.

După ce trec de luna iunie, florile de canola se usucă și formează semințe, iar localnicii din Luoping le culeg, pentru a obține, din ele, ulei de canola – extrem de utilizat în bucătăria chinezească.

Potrivit dietologilor, acesta este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri din lume: este sărac în grăsimi saturate și bogat în Omega-3.

 Urmăriți, aici, un film realizat de un turist care a călcat pe lanurile de Canola, din Luoping County :

Foto: en.ynta.gov.cn, english.people.com.cn, iliketowastemytime.com,usa.chinadaily.com.cn, es.aliexpress.com, www.lowfares.com, www.easytourchina.com, www.mymodernmet.com, en.ynta.gov.cn

Distribuie articolul: