Joi, 23 iunie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Perfect nemulțumită, de Irina Bruma, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun. 

Preț promoțional în ziua lansării. 

Sesiune de autografe.

Alături de autoare vor participa: 

Valentina Șcerbani

Cristina Dicusar

Ana Gherciu

Moderator: Em. Galaicu-Păun

„În plan formal, prozele-instantaneu ale Lydiei Davis constituie genul proxim al literaturii Irinei Bruma, ce pare să se hrănească, la o primă lectură, din registrul ideilor gingaşe, pentru a deveni printr-o stranie anamorfoză mai tăioase şi mai violente pe măsură ce lectura lor se decantează. Scenele intime, relaţia candidă cu obiectele casnice, micile nesiguranţe, negocierile zilnice ale cuplului sunt semne exterioare ale inocenţei care însă se rearanjează pentru a schiţa peisajul intern al melancoliei.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

„Schimbând personajul masculin cu unul feminin, în doar câteva zeci de pagini (3,4-hour read), cum o cer vremurile, Irina Bruma rescrie Omul fără însuşiri al lui Musil. Fie că se află acasă sau la birou, este singură sau în compania apropiaţilor, spală vasele sau întrerupe puţin lectura lui Homer, tânăra protagonistă nu încetează nicio clipă să îşi analizeze şi reanalizeze, expert, propriile gesturi şi pe ale celorlalţi, fără să tragă însă vreodată o concluzie anume. Ironia şi autoironia sunt principalele instrumente folosite în aceste miniproze/miniroman modernist fără intrigă/jurnal intim scris la persoana a III-a, nu fără rol terapeutic, în care multe dintre prejudecăţile zilelor noastre – extremele răsturnate ale prejudecăţilor de ieri – sunt demontate cu subtilitate, iar viaţa obişnuită, cea fără drame exagerate, fără «senzaţii tari», cu bucurii şi împliniri moderate, este reafirmată şi readusă la rang de artă. Observaţii precise, raționamente dezvoltate maniacal, dar o atmosferă caldă, intimă şi unul dintre cele mai interesante şi relatabile personaje din literatura română recentă, iată ce ne propune autoarea în Perfect nemulțumită.” (Cristina Ispas)

Irina BRUMA s-a născut la 26 august 1990 în Chișinău, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și programul masteral de Studii Culturale al Universității din București. A publicat poezie și proză în Dlite, Tiuk!, Echinox, Steaua, Poesis International. Este prezentă în volumul colectiv Zona Nouă și în antologia Generația de aur.

Lucrează în domeniul bancar, iar în timpul liber implementează proiecte de promovare a cititului în rândul comunităților defavorizate din România.

 Valentina ȘCERBANI, scriitoare. A debutat editorial cu romanul Orașul promis, Editura Tracus Arte, 2019.

Cristina DICUSAR este poet și critic literar. Prezentă în antologia Unsprezece tineri poeți, Casa de Pariuri Literare, 2019.

Ana GHERCIU este jurnalistă.

Emilian GALAICU-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.

Perfect nemulțumită (proze scurte și foarte scurte),de Irina Bruma (Rotonda). Broșată, 80 pag. Preț: 22 RON/99 MDL

Poți procura cartea în librăria online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe https://cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe https://cartier.md/

În Rotonda au mai apărut:

Casa mai multor primăveri (roman), de Alexandru Bordian

Hotel California (proza scurtă), de Constantin Cheianu

Dependența (roman), de Constantin Cheianu

Era lumină, era vânt (proză scurtă), de Mariana Codruț

Ard pădurile (roman), de Paula Erizanu

Margareta noastră (roman), de Dumitru Crudu

Pe contrasens (roman), de Oleg Serebrian

Canon (roman), de Ghenadie Postolache

Idei și fantasme. Lecturi în hialin (eseu), de Adrian Ciubotaru

Realitatea ca hologramă (eseu), de Nina Corcinschi 

Narațiuni ale erosului (eseu), de Nina Corcinschi 

Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la “Cuvîntul”, de Laszlo Alexandru

Fete pierdute (eseu), de Alexandru Cistelecan

Punctul sensibil (eseu), de Vasile Popovici

China mea din viață și din cărți (eseu), de Tatiana Ciocoi

Cel care așteaptă (eseu), de Arthur Suciu

Prematur (poeme), de Miruna Vlada

Scrâșnetul dinților (poeme), de Șerban Axinte

Rupere de nori (poeme), de Marcela Benea

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.