Joi, 19 octombrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Duși cu Titanicu de Valentin Guțu, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Em.Galaicu-Păun.

Alături de autor vor participa:

Adrian Ciubotaru

Lucia Țurcanu

Valentin Zolrilă

Alexandru Pleșca

 Moderator: Em.Galaicu-Păun

„De ani buni, Valentin Guțu este stilizator la Cartier. Orice autor care nimerește pe mâna lui va fi nevoit să citească pe marginea corecturii comentarii ironice, date enciclopedice și somații de procuror al limbii române. Să nu vă sperie. Sunt observațiile unui prieten al limbii române.” spune, despre autor, Gheorghe Erizanu.

VALENTIN GUȚU, născut la 27 martie 1954 în satul Măcăreuca, județul Soroca, a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (1977). Este redactor la Editura „Cartier” și stilizator la săptămînalul „Literatură și artă”. Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. A publicat tablete și articole de cultivare a limbii în reviste și în cărți de specialitate, proză scurtă în revistele „Literatură și artă”, „Contrafort”, „Viața Basarabiei”, „Vatra”. În 1998, la Editura „Arc” din Chișinău i-a apărut ediția I a Dicționarului greșelilor de limbă, iar în 2014, la Editura „Cartier”, ediția a II-a, revăzută și adăugită.

Preț copertă: 108 lei. Preț promoțional în ziua lansării: 86 lei.

Cartea a apărut cu sprijinul Ministerului Culturii.

Sesiune de autografe.

Distribuie articolul: