Luni, 7 iunie, ora 19.00, va avea loc lansarea online, pe pagina de Facebook a Editurii Cartier, a volumului „Acum suntem noi anticii. Antologia Generației 90”, scrisă de Răzvan Țupa și Adrian Ciubotaru, cu fotografii de Andrei Moraru, tipărită de Editura Cartier.

„Anii ’90 ai poeziei în limba română s-au formulat în termenii redescoperirii și ai reîntâlnirilor. Iugoslavia se destrăma în zgomotul războaielor etnice. Estul Republicii Moldova era măcinat de conflictul transnistrean. Poezia românească a fost scena recuperării unor legături profunde active la nivelul scrisului dincolo de generația biologică sau de geografia politică. Așa obișnuiesc să se constituie momentele clasice în dinamica oricărei literaturi odată scăpată din șabloanele istorice” au spus Răzvan Țupa și Adrian Ciubotaru.

Autorul Răzvan Țupa s-a născut la 12 ianuarie 1975 în Brăila și a absolvit Facultatea de Istorie a Religiilor și Culturii. Primul său volum, publicat în 2001, „Fetiș”, a fost distins cu Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum, la Botoșani, în ianuarie 2002. 

Adrian Ciubotaru s-a născut în 1976 în or. Drochia, are licență în litere, doctorat în filologie și a fost lector la Facultatea de Litere a Universității „Alecu Russo” din Bălți. În prezent, redactor-șef adjunct al „Revistei literare” și editorialist la „Gazeta de Chișinău”. Cartea de debut: „Omul roș” (poezie, 2001; Premiul Tineretului).