Luni, 30 ianuarie, ora 17.30, editura Editura Cartier vă invită la lansarea online a volumului Jurnal precar, de Tamara Cărăuș (colecția Rotonda). La eveniment vor participa: Tamara Cărăuș, Carmen Mușat, Vasile Ernu și Paula Erizanu. 

Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești. Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.


„Dragul meu CV, iartă-mă că te-am trimis în toate cele patru vânturi și te-am pus să concurezi cu CV-uri groase, de la case mai mari, cu magnifice realizări în ele. Probabil te fac să roșești. Trebuie să te prefaci că nu mă cunoști…” (Tamara Cărăuș)

Referință critică:


 „Iar spre sfârșit, gândind la o proiecție a lui pe ecranul altor lecturi și evenimente, înțelegi că ai citit un posibil scenariu de film, cu frustrările și cu dramele cele mai acut trăite ale unui loser de elită, ale unui șomer de rasă. În final, autoarea constată că a trecut „un an arid”, cu doar „12 ieșiri din casă”, adică numai 12 solicitări ale societății (!), jurnalul făcând concurență oricărui roman al autenticității…)” (Mircea V. Ciobanu)


Cine este Tamara CĂRĂUȘ. Scurtă biografie

Tamara CĂRĂUȘ (1972) a studiat filosofie și litere la Universitatea din București, cu doctoratul susținut, în 2001, la aceeași universitate. A desfășurat proiecte de cercetare în cadrul mai multor instituții: Colegiul Noua Europă, Universitatea din București, Universitatea din Oxford, Universitatea din Uppsala, Universitatea din Groningen, Universitatea din Rijeka, Institut für die Wissenschaften vom Menschen, Viena, Academia de Științe a Poloniei ș.a. A publicat mai multe articole științifice și a coordonat volumele Cosmopolitanism and the Legacies of Dissent (Routledge, 2014), Cosmopolitanism Without Foundations (Zeta Books, 2015), Re-Grounding Cosmopolitanism: Towards Post-Foundational Cosmopolitanism (Routledge, 2016), Migration, Protest Movements and the Politics of Resistance. A Political Philosophy of Cosmopolitanism (Routledge 2018). A publicat cărțile tzara mea (Editura „Arc”, 2000), Efectul Menard (Editura „Paralela 45”, 2003), Capcanele identității (Editura „Cartier”, 2011), Limba de hârtie (Editura „Cartier”, 2017, ediția II 2019) și Militant Cosmopolitics. Another World Horizon (Edinburgh University Press, 2022).

Carmen MUȘAT, eseistă și critic literar, este directoare al revistei Observator cultural. Cea mai recentă carte publicată: Frumoasa necunoscută. Literatura și paradoxurile teoriei, Polirom, 2017.
Vasile ERNU este scriitor. Cel mai proaspăt volum publicat: Sălbaticii copii dingo. Cartea adolescenței, Polirom, 2021.

Paula ERIZANU este scriitoare și jurnalistă. Cea mai recentă carte publicată: Ard pădurile, Cartier, 2021.

Evenimentul este organizat de către Editura Cartier în colaborare cu Librăriile Cărturești.

Jurnal precar, de Tamara Cărăuș (Rotonda). Broșată, 200 pag. Preț: 33 RON/ 139 MDL.

Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

Intră în cărți pe cartier.md

Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier

și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier