Cunoscuta interpretă din Rusia, Laima Vaikule, vine la Chișinău într-un concert de caritate. Artista va cânta pe scena Teatrului Național de operă și balet, alături de Cătălin Josan și Tania Cergă. Evenimentul este unul caritabil, iar fondurile strânse vor fi în final donate. Iată mai multe detalii.

Concertul la care va participa Laima Vaikule este programat pentru sâmbătă, 12 aprilie a.c., fiind conceput ca un eveniment de caritate, organizat la Teatrul Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău. Alături de Laima Vaikule vor urca pe scenă și artiștii autohtoni Tania Cerga și Cătălin Josan. Banii colectați din vânzarea biletelor pentru acest concert vor fi transferați direct către Institutul Mamei și Copilului, urmând a fi folosiți pentru lucrări de reparații și achiziționarea de echipamente medicale necesare.

Laima Vaikule

 

 

Anual, la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău sunt tratați circa 33.000 de pacienți, iar 88.000 de copii primesc consultații medicale. Institutul funcționează de 31 de ani, aici fiind înregistrat anual cel mai mare număr de nașteri dintre toate maternitățile din țară – circa 6000 de copii.

 

Cântăreaţa originară din Letonia a devenit celebră în fosta Uniune Sovietică în anul 1987. De atunci, artista a lansat zeci de şlagăre, şi-a schimbat de nenumărate ori imaginea, dar a rămas mereu una dintre cele mai originale interprete.

 

 

Distribuie articolul: