Apelăm la ele mult mai des decât bărbații. Sensibilitatea femeii, nevoia de comunicare sau alte motive ne fac să adesea să plângem. Un studiu arată că lacrimile, element accesoriu pentru femei, deseori întâlnesc o reacție de rezistență în fața bărbaților și nu provoacă sentimente de dragoste și compasiune. 
Ba din contra, la vederea lacrimilor femeii, bărbații nu rămân impresionați, ci pierd din pofta sexuală, iar atractivitatea noastră scade simțitor. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Weizmann Institute of Science din Israel, în urma analizei reacției bărbaților la diferiți factori, printre care și lacrimile. În momentul în care li s-a dat să miroase lacrimile unei femei, mulți din ei au simțit nu indiferență, ci repulsie.

După experiment, medicii au analizat modificările imediat produse în corpul reprezentanților sexului puternic. Astfel, s-a constatat: scăderea nivelului de testesteron, a temperaturii corpului și a ritmului respirației. Explicația psihologică a celor stabilite este că lacrimile sunt echivalate cu absența dorinței la femei de a crea conexiuni amoroase. 

Așadar, dragi femei, lacrimile noastre sunt deseori tratate ca lipsa de sexualitate. 
Concluzia: plânsul nu ne favorizează:
1. Pierdem din autoritate, fermitate și hotărâre, pentru că ne trădam slăbiciunile;
2. Riscăm să obținem efectul total opus celui dorit;
3. Interesul pur masculin al bărbatului față de noi scade simțitor.

Chiar dacă se zice că atunci când lăcrimăm ne curățăm ochii și sufletul, aceasta trebuie să fie ceva personal, de scurtă durată și să nu devină cronic.

Distribuie articolul: