La Soroca a fost organizat târgul meşterilor populari „La Nistru, la mărgioară”, unde a participat şi Rodica Bolganschi, care confecţionează genţi handmade, şi care ne-a spus mai multe detalii despre eveniment. În cadrul expoziţiei au fost expuse lucrările artizanale ale meşteşugarilor din mai multe regiuni ale Moldovei. Organizatorii târgului susţin că acesta a devenit o frumoasă tradiţiei pentru Soroca şi se desfăşoară în fiecare an şi de Hramul oraşului. La expoziţie au participat meşteri din Soroca, Floreşti, Drochia, Chişinău, dar şi din România.

„Expoziţia a fost vizitată de multă lume, iar vânzările au mers destul de bine. Dar cred că încă nu e primit şi înţeles de toţi această creaţie a meşterilor hand made. Pentru mine a fost o expoziţie foarte frumoasă, cu multă veselie, poze, excursii. De obicei, merg la aşa expozitţii pentru diplomele de participare şi pentru posibilitatea de a cunoaşte alţi meşteri din Moldova sau de peste hotare”, spune Rodica Bolganschi.

Expoziţia s-a desfăşurat timp de 2 zile în preajma cetăţii din Soroca. Primarul oraşului Soroca, Elena Bodnarenco, declară că își dorește să dezvolte creația artizanală în Soroca prin aceste expoziţii cu participarea marilor meşteri atât din Moldova, cât şi din România.

Vezi aici pozele realizate de Rodica la eveniment.


Distribuie articolul: