Piaţa George Enescu din capitala Franţei a fost inaugurată, joi, în prezenţa premierului Nicolae Ciucă, în semn de omagiu adus compozitorului român care a trăit şi creat o parte importantă a operelor sale în Arondismentul 9 de la Paris unde se află noua piaţă, informează Agerpress.

La ceremonia de inaugurare a fost difuzat un fragment al înregistrării cu „Rapsodia română” de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Naţionale a Franţei, dirijor Cristian Măcelaru.

„Sunt deosebit de onorat să particip astăzi la inaugurarea Pieţei George Enescu din Arondismentul 9 unde i-a plăcut atât de mult să trăiască şi să creeze ilustrului nostru compozitor George Enescu. Vreau să mulţumesc pentru decizia pe care au luat-o edililor Parisului, doamnei primar al Arondismentului 9, doamnei viceprimar care s-a ocupat de arhitectura a tot ceea ce a însemnat procesul de acordare a numelui acestei pieţe. (…) Este un gest de recunoaştere a creaţiei ilustrului nostru compozitor George Enescu care a trăit şi a creat aici rapsodiile române”,  a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a punctat că demersul reprezintă un gest de recunoaştere a relaţiilor culturale dintre România şi Franţa.

 

Distribuie articolul: