„La alegeri, ca la sărbătoare”, și-au spus reprezentanții unei secții de votare din Chișinău, membrii căreia au decis să onoreze data de 28 iunie cu un dress-code specific. Pentru că la 28 iunie este sărbătorită și Ziua Portului Național, toți observatorii comisiei, bărbați și femei, au decis să-și pună cele mai frumoase și scumpe haine din garderobă - ii și cămăși tradiționale, prin care să insufle alegătorilor speranță și să-i motiveze să vină la vot. Cât de frumos poate arăta o asemenea atitudine, vedeți mai jos.

„La alegeri, ca la sărbătoare”, și-au spus reprezentanții unei secții de votare din Chișinău, membrii căreia au decis să onoreze data de 28 iunie cu un dress-code specific. Toți membrii biroului electoral al secției de votare, bărbați și femei, au decis să-și pună cele mai frumoase și scumpe haine din garderobă – ii și cămăși tradiționale, prin care să insufle alegătorilor speranță și să-i motiveze să vină la vot. Cât de frumos poate arăta o asemenea atitudine, vedeți mai jos.

„Buna dimineața, țară! Secția de votare 121 a început activitatea cu voie buna și suntem pătrunși de responsabilitate. Alegem primarul general a Chișinăului! Invităm alegătorii la vot”, a declarat, într-un mesaj publicat dis-de-dimineață, pe rețeaua de socializate Facebook, unul din reprezentanți comisiei din cadrul secției de votare 121.

La acest mesaj virtual au fost anexate și dovezile foto ale dress-code-ului tradițional pe care membrii biroului electoral al secției de votare l-au adoptat pentru turul II al alegerilor locale din Chișinău. Chiar și mesele din cadrul secției de votare au fost decorate cu prosoape și ștergare tradiționale, brodate – un adevărat simbol al sărbătorii și al dăinuirii tradițiilor.

Exemplu pentru întreg Chişinăul şi pentru întreaga Ţară. Mare respect pentru responsabili”, spune unul dintre internauții care a apreciat gestul comisiei.

Respectiva secție de votare se află în incinta Asociaţiei Medicale Teritoriale Centru. Centrul Consultativ Diagnostic, de pe strada 31 August 1989 nr. 63.

Amintim că la 28 iunie, în Chișinău se desfășoară turul II al alegerilor locale. În competiția pentru funcția de primar general al capitalei luptă în continuare Dorin Chirtoacă și Zinaida Greceanîi. Potrivit site-ului Agora.md, până la ora mesei, tabloul profilului alegătorilor care s-au prezentat la secțiile de votare din Chișinău arăta așa:

prezenta pe profil ch

Agora vă va ține la curent cu ultimele informații, minut cu minut.

Foto: Facebook, Agora.md

Distribuie articolul: