Astăzi revista online PentruEa.md împlinește un an. Cu această ocazie, v-am pregătit câteva surprize:
Întîi de toate, vă propunem să (re)descoperiți echipa noastră și să citiți impresiile, confidențele și retrospectivele unui an de activitate.

De ziua noastră am pregătit și două top-uri speciale cu cele mai populare articole, unde puteți să votați istoria care v-a impresionat sau povestea de succes care credeți că merită să câștige.

Și nu în ultimul rând, noi, cei de la PentruEa.md, am hotărât să ne facem nouă înșine și revistei un cadou, sub forma primului spot publicitar :). Urmăriți-ne în presă!

Așadar, la mulți ani, PentruEa! La mulți ani, dragi cititoare și cititori!

Cristina Mogîldea, redactor şef

La PentruEa am învățat să înot (ca și în viață, de altfel) după ce am fost aruncată în apă. Deși aveam experiență suficientă în lucrul cu textele, deciziile editoriale mi-au dat emoții o bună bucată de timp.

Munca de redactor e ceea ce îmi place cel mai mult să fac, e ca și cum aș șlefui o piesă până la un luciu perfect. Deși recunosc, unele cazuri de incoerențe gramaticale și stilistice mă indispun prea mult și le fac rebut – din fericire, se întâmplă tot mai rar. Ideile pentru revistă am reușit să le acumulez de-a lungul timpului în cantități industriale, iar acum mă inspir doar rareori, din viața de zi cu zi sau din lecturile curente.

Ce înseamnă acum pentru mine revista? Dacă inițial vedeam PentruEa.md mai mult ca pe un proiect de echipă, acum a devenit mult mai „personalizat”, ca să spun așa; practic, e ca un al treilea copil al meu.

Șutul în fund? Pur subiectiv, am regretat despărțirea de echipă a unuia dintre colegii cu care am fondat revista. Pasul înainte a fost să găsim un programator care știe să continue fraza pe care o începem noi… În sfârșit, vreau să spun și care a fost cea mai mare provocare: să ne creăm un „fir roșu” și, mai important, să nu-l pierdem. Toate ca toate, dar asta știu că am reușit.

Stella Jemna, reporter, director comercial

Cum a început… Ca orice nebunie în viaţa asta, pe care unii o fac la beţie, alţii în acces de furie, iar alții când se îndrăgostesc. La noi a fost câte puțin din toate, dar s-a transformat într-o revistă vizualizată până acum de aproape 50 de mii de vizitatori. Unii au crezut, alţii au uitat, iar noi continuăm să creăm şi să creştem.
Ce înseamnă PentruEa.md? Locul în care poţi să te inspiri de la femei ca tine, care au riscat şi au reuşit sa-și vadă visul împlinit.

Munca de jurnalist pentru mine înseamnă devotament şi încredere că materialul pe care îl produc va aduce cel puţin aceeași satisfacţie pe care o am și eu, care îl scriu.
Ideile… vin din viaţa de zi cu zi, căci fiecare om este o poveste, o personalitate, doar trebuie sa observi, să te inspiri şi să scrii…

Șutul în fund nu trebuie nimeni sa ţi-l dea — te uiţi la părinţi şi vezi cât fac pentru tine, vezi prietenii care te susţin de fiecare dată când trebuie (dar trebuie întotdeauna) sau colegii care lucrează cu 1000 de lei.

Pasul înainte este tot ceea ce facem la PentruEa în fiecare zi când tu, cititorule, treci prin ospeţie.
În sfârșit, aș vrea să ne oprim pe un minut şi să observăm lucrurile mărunte, care ne colorează viaţa, să avem timp să ne gândim la suflet, să facem un bine, să dăruim un sărut copilăresc celor despre care deseori uităm, să putem savura cafeaua citind PentruEa…

Cristina Zavatin, reporter, redactor-coordonator

Pentruea.md a început de la o idee spontană şi ambiţioasa. A fost o idee trăsnet care m-a molipsit dintr-o dată.
Aveam o dorinţă puternică să scriu, să găsesc oameni şi istorii inedite. În timp, Pentruea.md s-a transformat din idee într-o stare de spirit şi o echipă.

Îmi place ce fac şi asta mă face să lucrez zilnic fără nicio ezitare. Îmi place să descopăr poveşti de viaţă şi să le transmit cititorilor noştri emoţia unor personaje puternice şi învingătoare. Fiecare articol scris e ca o treaptă pe care îmi place să cred că o urc. Pe viitor, mi-ar plăcea să dezvoltăm proiecte noi şi să câştigăm încrederea cât mai multor cititori.

Irina Gotișan, reporter, editorialistă

Când am pășit în jurnalism eram sigură că o să fac presă scrisă, dar televiziunea m-a cucerit. Asta nu înseamnă că nu rămân îndrăgostită de scris. Revista PentruEa îmi permite, în puținul timp liber, să mă delectez cu această pasiune și totodată, să-i cunosc pe politicieni, experți, nu doar în această calitate, ci și ca oameni. Dincolo de intrigi politice să văd și ce intrigi interioare se nasc pentru EA, Femeia.

Iar editorialele îmi permit, spre deosebire de forma rigidă a unei știri TV, să-mi dau frâu imaginației, să nu țin cont de a doua sursă, de spațiu și timp, și chiar de realitate. Inspirația vine din orice — o vorbă sau gestul cuiva, o frunză care cade sau un val de mare ce se izbește de țărm.

A trecut doar un an, dar sunt sigură că vă vom încânta cu subiecte interesante și optimiste și mulți ani de acum încolo. La mulți ani PentruEA, la mulți ani și vouă, dragi cititoare și cititori!

Victoria Ungureanu, reporter

Revista PentruEa.md reușește să descopere și să pună în valoare femeile puternice și realizate. Iar munca se transformă într-o pasiune alături de o echipă tânără și ambițioasă.

Experiența și istoriile femeilor pe care le descopăr nu e doar o experiență pentru un jurnalist, ci și o sursă de motivare pentru femeia din mine.

Mi-aș dori ca revista PentruEa.md să devină un refugiu pentru femeile care știu să-și asume responsabilități și să-și atingă scopurile propuse.

Victor Ciobanu, grafician

PentruMine începutul fiecărei lucrări este “sfârşitul”. PentruMine PentruEa înseamnă: ora 6:30, marţi dimineaţa, cea mai gustoasă cafea, ultimile retuşuri şi desigur attached şi send.
PentruMine, la o revistă electronică, munca unui pictor grafician este cea mai faină. Ideile vin din text. În final, de cele mai dese ori, nu au nimic cu textul.

Şutul în fund mă enervează de fiicare dată. Deocamdată tac şi rabd.
Pasul înainte se masoară cu multe multe ilustraţii. Merci PentruEa.
Aş vrea la mare să ascult pescăruşii!

Stela Roman, redactor frumusețe și sănătate

PentruEa.md nu înseamnă doar o revistă, sau un mediu de informare. E mult mai mult. Este o platformă care îţi permite să interacţionezi cu ceilalţi membri, să te inspiri şi să te încarci cu dispoziţie pentru întreaga zi.

Munca de jurnalist este ca o şcoală de viaţă. Fiecare om cunoscut, eveniment sau tendinţă descoperită este o nouă lecţie pentru cititor şi jurnalist.
Ideile vin din pasiune. Revistele, blogurile, site-urile de specialitate, lecţiile video şi observaţiile din viaţa de zi cu zi îţi ajută să cristalizezi teme şi să le expui cât mai accesibil.

Șutul în fund este un rău necesar. Când te părăseşte inspiraţia şi trec muzele în carantină, şutul este imboldul care porneşte generatorul de rezervă.

Ion Rosca, fotograf

1. Totul a început cu un sunet pe mobil.
2. Revista înseamnă pentru mine o modalitate de a cunoaște lumea Ei.
3. Munca de fotograf? Mmm….
4. Ideile vin din cap și… odată cu experiența.
5. Șutul în fund încă nu l-am primit.
6. Pasul înainte îl facem în fiecare zi…
7. Aș vrea…

Tatiana Hristev, jurnalistă gospodină
Cum a început? De la o propunere.
Ce înseamnă PentruEa.md pentru mine? O viziune mai ampla asupra a ceea ce înseamnă EA, femeia moldoveancă.
Munca de „jurnalistă gospodină” este o relaxare, căci îmi place ceea ce fac.

Mă inspir din toate sursele posibile, dar adaug și câte ceva de la mine.
Șutul în fund… Nu am nevoie de el când fac ceea ce-mi place.
Pasul înainte cred că l-am facut deja, implicându-mă într-o „aventură” cu gătitul, pe lângă ceea ce fac zi cu zi .
Cât despre dorințe, sper să am un public cât mai activ , cu propuneri, cu schimb de opinii… eventual, și contribuții la rețete!

 

Distribuie articolul: