Doi tineri pe skateboard și un cățel din bronz vor motiva chișinăuienii să facă sport. Petru Glavan - câștigătorul concursului „Cai verzi pe pereți”, organizat de K-Lumea la Festivalul IA Mania, va instala în parcul „Valea Morilor” o lucrare ce se înscrie în proiectul „Sculpturi care te privesc în ochi”. 

 „Vor fi patru figurine: un băiat, o fată, un câine și un skateboard. Fata învață să meargă pe skateboard, iar băiatul o ajută. El o ține de mână să nu cadă, iar între ei merge un câine. Fata balansează, iar băiatul sare de pe skateboard și o prinde să nu cadă. În spatele lui este un skateboard care arată că el a sărit în ajutorul fetei, iar lumea va putea face fotografii pe el. Eu vreau să fac oamenii fericiți, să-i inspir să facă mișcare”, a explicat Petru Glavan pentru moldnova.eu.

petru-glavan-2

Fata, băiatul și câinele sunt deja modelate în plastilină și așteaptă să fie turnate în bronz de sculptorul Veaceslav Jiglețchi. Petru lucrează la sculptură din luna iulie, iar săptămâna asta va fi gata.

Vezi și: Autorul monumentului îndrăgostiților de pe strada pietonală: „Îmi pare rău că unii confundă iubirea cu sexismul”

„Eu și prietena mea am pozat pentru această compoziție. Cineva ne-a fotografiat, apoi am făcut bannere mari”, povestește Petru.

petru-glavan

Petru Glavan s-a născut în satul Sărata Veche, raionul Fălești. Își dorea să se facă fotbalist, dar părinții s-au opus pe motiv că fotbalul  nu are viitor în țara noastră. Petru face astăzi sculptură și ceramică la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice.

Citește și:  Cel mai talentat artist la festivalul IA MANIA a fost Petru Glavan. Ciobănița lui i-a adus locul întâi în concursul „Cai verzi pe pereți”