Cazul ieșit la iveală în care o tânără a avortat într-o toaletă din Institutul Mamei și Copilului este succedat de anumite schimbări. La solicitarea administrației, în cadrul Institutului Mamei și Copilului a fost instituită în regim de urgență Linia Verde - la numărul 022 781296, anunță instituția. Numărul de telefon va funcționa începând cu data de 15.01.2018, în zilele de lucru, între orele 8:00 - 17:00, pentru a asigura răspuns la sesizările pacienților legate de acordarea asistenței medicale în cadrul tuturor subdiviziunilor IMSP Institutul Mamei și Copilului, inclusiv Clinica „Emilian Coțaga”.

În același timp, a fost aprobat un nou ordin Privind mecanismul de gestionare a Registrului de reclamații în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului. Astfel, pacienții sunt îndemnați să solicite colaboratorilor secției în care sunt examinați și să utilizeze acest registru, pentru a nota toate reclamațiile sau sugestiile.

Începând cu finele acestei luni, se va iniția desfășurarea unui șir de instruiri care vizează acordarea asistenței medicale calitative, precum și respectarea de către angajații Instituției, a protocoalelor și regulamentelor în vigoare, dar și a normelor de etică și deontologie, se mai arată în anunțul instituției.

Amintim că tânăra care, din cauza indiferenței personalului din instituție, a avorat într-o toaletă, a depus plângeri la Procuratură.

Sursa: AGORA.md