În perioada 22 și 30 martie, Alianța Franceză din Moldova, cu sprijinul postului ”TV5” al Ambasadelor Franței și Canadei în Moldova  și al partenerilor privați, anunță desfășurarea celei de-a 14-a ediții a Festivalului Filmului Francofon. Inaugurarea oficială a Festivalului va avea loc sâmbătă, 22 martie, ora 18:00, la Cinematograful Gaudeamus, din Chișinău. 

La Chișinău, Festivalul Filmului Francofon va fi găzduit de cinematograful Gaudeamus. Totuși, evenimentul va fi deschis oficial și la Tiraspol (24 martie) și în orașul Bălți (26 martie).

În acest an, programul va cuprinde proiecția a 14 filme lansate recent, destinate pentru toate categoriile de public. De această dată, festivalul va pune în lumina reflectoaelor noi talente, iar publicul va avea ocazia să vizioneze și filme apreciate de critici.

Pentru prima dată în 14 de ani de existență, Festivalul Filmului Francofon va fi încheiat cu proiecția unui film canadian: ”Diego Star” , cu prezența regizorului său, Frédérick PELLETIER, care va putea răspunde la întrebările publicului. Vezi AICI programul festivalului.

Distribuie articolul: