În perioada 27 august – 1 septembrie, 2013, Centrul de Dramaturgie Contemporană (CDC) din Chşinău în parteneriat cu Uniunea Teatrală din Moldova (UNITEM), organizează prima ediție a Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană „VERBARIUM”.
„Verbarium” este primul și unicul festival internațional de dramaturgie din Moldova, care își propune să devină o platformă deschisă pentru colaborare și interacțiune dintre tinerii regizori, dramaturgi, actori, critici din țară și de peste hotare.
Potrivit organizatorilor „în cele șase zile de festival, artiști invitați din Republica Moldova şi din alte trei țări – România, Polonia, Germania vor lucra împreună, vor schimba idei, își vor împărtăși unii altora experiențele, producând astfel, un dialog teatral și culural”.

În primele trei zile de festival, regizorii și dramaturgii invitați: Olga Macrinici (România), Nis-Momme Stockmann (Germania), Katarzyna Raduszyńska (Polonia), Mariana Starciuc (Modova) – vor conlucra cu tineri actori din R.Moldova, în vederea montării unui spectacol-lectură. În partea a doua a festivalului vor fi prezentate public spectacolele-lectură montate în perioada 27-29 august.
De asemenea tinerii vor discuta despre dramaturgia în film şi vor viziona câteva filme ale tinerilor regizori din R.Moldova.

Distribuie articolul: