Larisa Cuznețov, doctor habilitat în pedagogie, profesor universitar și consilier de familie ne-a dezvăluit, recent, în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA, mai multe detalii despre vârsta potrivită pentru căsătorie a tinerilor din țara noastră. Ce mărturisește consiliera, aflați mai jos.

„În ultimul timp, s-a majorat un pic vârsta de căsătorie. După ultimele date, tinerii bărbați se căsătoresc între 24 și 27 de ani. Sigur că mai este și etapa de concubinare, pe care nu putem s-o negăm.

Dacă persoana este mai matură, își dă seama de ce și pentru ce concubinează și este cu adevărat o pregătire pentru viața în doi, nu e nimic negativ. Oricare fenomen legat de crearea unei familii poate fi analizat din punct de vedere pozitiv și negativ, dar dacă tinerii încep să concubineze de la 16-17 ani și argumentează că fac asta pentru a se cunoaște…”, spune Larisa Cuznețov.

Consiliera de familie a mai dezvăluit: „Vârsta la care partenerii sunt pregătiți pentru căsătorie este un lucru foarte individual, însă dacă luăm drept exemplu republica noastră, noi avem un popor care se maturizează un pic mai rapid decât popoarele sudice. Vârsta benefică, la care se pot căsători tinerii de la noi, la bărbați este de 24-27 de ani, iar la femei – între 21 și 24 de ani, dar și aici există situații individuale.” 

Distribuie articolul: