La împlinirea vârstei de 83 de ani, fosta actriță franceză Brigitte Bardot va fi onorată, mâine, cu inaugurarea unei statui cu efigia sa, la intrarea în Saint-Tropez, stațiunea balneară din sudul Franței, la a cărei faimă a contribuit.

Bronzul este inspirat de o acuarelă a maestrului italian de benzi desenate erotice Milo Manara, care o înfățișează pe actriță în perioada când curbele sale senzuale încântau publicul filmului „Și Dumnezeu…a creat femeia” (1956).

Foto: Diseară.ro

Foto: Diseară.ro

Statuia este impunătoare, cântărind „700 de kilograme și având 2,5 metri înălțime”, a precizat Claude Maniscalco, directorul biroului de turism al orașului.

„Este un omagiu pe care orașul vrea să i-l ofere. Când spui „Saint-Tropez”, oamenii răspund „Brigitte Bardot”, a adăugat el.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Actrița s-a stabilit în Saint-Tropez în 1958 și încă mai locuiește în stațiune, în pofida aspectelor deranjante pe care le presupune, în opinia sa, viața în acest oraș: miliardarii, starurile, marii industriași și finanțiști care organizează aici întâlniri pe perioada verii. Bardot trăiește izolată pe domeniul ei La Madrague, de unde această activistă pentru drepturile animalelor publică comunicate furioase la adresa vânătorilor, grădinilor zoologice, abatoarelor și circurilor.

Foto: Avenue348

Foto: Avenue348

Brigitte Anne-Marie Bardot s-a născut pe 28 septembrie, 1934, la Paris. 

Sursa: agerpres.ro

Distribuie articolul: