Cu doar un an în urmă, Maria Guțu-Vacarciuc (33 de ani) a devenit mamă a unui copil mult așteptat în familia ei. Bucuria maternității și fericirea de a-și vedea fiica în creștere au fost însă umbrite de un diagnostic neașteptat – cancerul de stomac. Totul a început atunci când Maria a început să slăbească, de la 46 de kilograme a ajuns la numai 40. Iată cum o puteți ajuta să-și țină din nou fiica în brațe.

Ca orice mamă, ar vrea să vadă primii pași ai fiicei ei și să audă primele ei cuvinte. Maria visează la o copilărie fericită pentru fiica ei alături de o mamă sănătoasă. În acest moment, Maria are nevoie de o intervenție urgentă și de chimioterapie postoperatorie. Tipul de cancer descoperit este unul agresiv și din cauza aceasta, fiecare zi contează în salvarea vieții ei.

Costul tratamentului depășește posibilitățile financiare ale familiei Mariei și prietenii ei apelează la toți oamenii de bună credință ca să o ajute în acest moment dificil din viața ei. „Vă vom fi recunoscători pentru orice donație!” Puteți dona AICI.

Maria, alături de oncologul din Viena

„Prieteni, am fost la medic. Pe scurt, vom face tratament 6 luni, iar suma va depăși 100,000 euro. Acum ne axăm pe colectarea sumei necesare și să găsim un apartament în chirie pentru 6 luni în Viena sau la periferii (orice contact/informație e binevenită)

Săptămâna viitoare mă internez în spital pentru o intervenție laparoscopică, după care vom începe tratamentul chimio. Peste 2 luni vom mai face încă o intervenție. În a treia lună de tratament e planificată gastrectomia (o intervenție mult mai serioasă de înlăturare, probabil totală, a stomacului). După care vor mai urma încă câteva ședințe de chimie. Astfel suma minimă necesară va fi de circa 100 000 euro. Vă mulțumesc enorm pentru susținere, datorită vouă și familiei mă țin tare și sunt sigură că voi trece cu bine peste tot 🙏🏻”, a scris Maria pe platforma de strângere de fonduri.

Iată cum mai puteți Dona pentru Maria din țară.

Rechizite bancare pentru transfer în MDL (lei moldoveneşti):
Beneficiar: Vacarciuc Maria
Cod Fiscal: 2003004060641
IBAN MDL: MD75ML000000022523098957
Banca: Sucursala “Centru“ BC ”Moldindconbank” SA
Codul bancii: MOLDMD2X309
DESTINATIA PLATII: donație pentru Vacarciuc Maria